Na hlavný obsah

Kyjev čelil ruskému raketovému útoku. Počas leteckého poplachu dorazila manželka českého prezidenta

Sirény zneli naprieč celou krajinou.

Kyjev čelil ruskému raketovému útoku. Počas leteckého poplachu dorazila manželka českého prezidenta
Na snímke Kyjev počas osláv Dňa nezávislosti Ukrajiny 24. augusta 2023. Foto: TASR/AP

Ukrajinská metropola Kyjev čelila v stredu (6. 9.) ráno ruskému raketovému útoku. Protivzdušnej obrane sa podarilo všetky rakety zneškodniť, tvrdí kyjevská vojenská správa. Informovala o tom britská spravodajskej stanice Sky News.

Výbuchy nad ukrajinskou metropolou bolo počuť krátko pred 6.00 h miestneho času (5.00 h SELČ). Sirény signalizujúce protiletecký poplach zneli naprieč celou krajinou.

„Ďalší raketový útok nepriateľa na pokojné mesto s cieľom zabiť civilné obyvateľstvo a zničiť infraštruktúru,“ uviedol šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko.

Dodal, že kyjevskej protivzdušnej obrane sa všetky rakety podarilo zneškodniť pred zasiahnutím cieľa. Podľa jeho slov zatiaľ neboli v Kyjeve hlásené zranenia či škody.

Príchod manželky českého prezidenta

Manželka českého prezidenta Eva Pavlová pricestovala v stredu ráno do ukrajinského hlavného mesta na samit prvých dám a pánov, ktorý organizuje manželka ukrajinského prezidenta Olena Zelenská. Krátko pred jej príchodom zostrelila ukrajinská protivzdušná obrana niekoľko útočiacich rakiet. Informoval o tom server iRozhlas.cz.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet