Na hlavný obsah

Otrasný prípad na východe Slovenska: Matka nechala novorodenca na autobusovej zastávke v drevenej krabici

Bábätko našiel náhodný okoloidúci.

Otrasný prípad na východe Slovenska: Matka nechala novorodenca na autobusovej zastávke v drevenej krabici
Na ilustračnej snímke dieťa. Foto: Unsplash

Matka na východe Slovenska nechala novorodenca na autobusovej zastávke v drevenej krabici. Bábätko našiel náhodný okoloidúci. O prípade informovala na sociálnej sieti polícia.

Živé a zdravé dieťa mužského pohlavia sa narodilo v jednom z rodinných domov v obci Kristy, okres Sobrance, v domácom prostredí, pokračujú policajti.

„Či bolo chceným alebo nie, či je dieťa oboch rodičov alebo iba matky, zatiaľ nevedno, ale po predchádzajúcej vzájomnej dohode matka dieťaťa spolu so svojim manželom novorodenca naložili do osobného motorového vozidla a krátko po jeho narodení ho zanechali bez možnosti zadováženia si pomoci v drevenej krabici, prikryté dekou, na autobusovej zastávke na vedľajšej ceste v obci Bežovce. Novonarodené dieťa tak jeho matka vystavila nebezpečenstvu smrti alebo ublíženia na zdraví,“ píše polícia.

Dieťa sa v súčasnej dobe nachádza v nemocnici a o jeho ďalšom osude rozhodne Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.

Michalovskí kriminalisti stotožnili osoby, ktoré dieťa ponechali na autobusovej zastávke. Zo zločinu opustenia dieťaťa michalovský vyšetrovateľ obvinil 29-ročnú matku novorodenca a jej rovnako starého manžela.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny