Na hlavný obsah

Poľský dôchodca sa pred vyše mesiacom odfotil s ministerkou zdravotníctva, tá ho tento víkend zrazila

Nehoda sa stala na priechode pre chodcov.

Poľský dôchodca sa pred vyše mesiacom odfotil s ministerkou zdravotníctva, tá ho tento víkend zrazila
Poľská ministerka zdravotníctva Katarzyna Sojková. Foto: ČTK/imago stock&people/DAMIAN BURZYKOWSKI

Podľa poľských médií môže šesťdesiatdeväťročný obyvateľ obce Božacin v západnom Poľsku hovoriť o mimoriadnej smole. Pred šiestimi týždňami zverejnil na internete svoju fotografiu s poslankyňou Katarzynou Sojkovou. A tento víkend ho ako novovymenovaná ministerka zdravotníctva zrazila na priechode pre chodcov. O nehode informoval portál Fakt.pl, ktorý zraneného dôchodcu kontaktoval v nemocnici, ale ten sa k nej odmietol vyjadriť.

Ministerka na priechode pre chodcov zrazila cyklistu vo svojom súkromnom SUV. Policajti okamžite obvinili zo zavinenia nehody cyklistu. Ten vraj „strmo vošiel“ na priechod a zo zrážky s ministerkou si odniesol len niekoľko modrín, uviedol web Onet.pl.

V nemocnici sa však ukázalo, že dôchodca mohol utrpieť vážnejšie zranenia, preto vyšetrovanie prevzala prokuratúra. „Je predčasné uviesť, kto je vinníkom,“ povedal pre Onet prokurátor Marcin Kubiak. Prokuratúra však nehovorí o ministerke, ale len o „tridsaťsedemročnej vodičke“, dodal portál.

„Musíte mať obrovskú smolu, aby ste sa odfotili s človekom, ktorý vám o mesiac a pol neskôr spadne pod kolesá,“ napísal portál Fakt.pl, ktorý zverejnil aj inkriminovanú fotografiu s rozmazanou tvárou dôchodcu. Pod fotografiou mu teraz priatelia želajú skoré uzdravenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet