Na hlavný obsah

Telo ženy mali rozpustiť v plastovom sude s kyselinou: Špeciálny prokurátor Lipšic podal obžalobu z úkladnej vraždy

Vlček si mal z pomsty objednať únos bývalej manželky.

Telo ženy mali rozpustiť v plastovom sude s kyselinou: Špeciálny prokurátor Lipšic podal obžalobu z úkladnej vraždy
Foto: Facebook - ÚŠP

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic podal obžalobu na Miroslava Vlčeka z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Obvinený si mal v roku 2016 z pomsty objednať únos exmanželky do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch, následne ju tam mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou.

Šéf Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) o tom informoval na štvrtkovom (28. 9.) tlačovom brífingu.


Motívom konania Vlčeka bola podľa špeciálneho prokurátora pomsta, pretože Andrea Vlčeková vypovedala proti svojmu exmanželovi v ekonomických trestných veciach.

Lipšic priblížil, že dlho sa nevedelo o tom, kde sa nachádzajú telesné pozostatky poškodenej. Pred dvomi rokmi sa pri prehliadke priestorov skladu vo Veľkých Ripňanoch našiel plastový sud. „Bol predmetom veľmi rozsiahleho znaleckého dokazovania a zrejme prvýkrát v histórii slovenskej kriminalistiky sa podarilo stotožniť pozostatky poškodenej na základe fotokompozitných výplní, čiže zubných plomb,“ podotkol.

Dôkazmi sú aj výpovede osoby, ktorá sa zúčastnila na únose, ale aj ďalšie svedecké výpovede a znalecké dokazovanie, ktoré podľa špeciálneho prokurátora „mimo rozumnej pochybnosti preukazujú vinu obvineného“.

Vlčeka pôvodne právoplatne odsúdili za zločin pozbavenia osobnej slobody. Krajský súd v Trnave však 18. apríla vyhovel návrhu špeciálneho prokurátora a povolil obnovu konania. V rovnaký deň bolo VlČekovi doručené uznesenie o vznesení obvinenia z úkladnej vraždy. Obvinený je stíhaný väzobne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko