Na hlavný obsah

Ukrajina útočila v Kurskej oblasti, tvrdí tamojší gubernátor. Ruské pohraničné obce hlásia výpadky prúdu

Ukrajinský dron mal zhodiť výbušninu na rozvodňu elektrickej energie.

Ukrajina útočila v Kurskej oblasti, tvrdí tamojší gubernátor. Ruské pohraničné obce hlásia výpadky prúdu
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Sedem obcí v ruskej Kurskej oblasti hraničiacej s Ukrajinou sa v utorok ocitlo bez elektrického prúdu. Došlo k tomu po tom, ako tam ukrajinský dron zhodil výbušninu na rozvodňu elektrickej energie. Oznámil to tamojší gubernátor Roman Starovoit, píše agentúra AFP.

„Ukrajinský dron zhodil ráno výbušné zariadenie na elektrickú rozvodňu v dedine Snagosť v Korenevskom rajóne. Bez prúdu zostalo sedem obcí,“ uviedol Starovoit. Dodal, že zranenia neutrpel žiaden z obyvateľov a k obnove dodávok energie dôjde hneď, ako to bude možné.

Snagosť je malá dedina ležiaca asi desať kilometrov od ukrajinských hraníc. K útoku došlo štyri dni po tom, čo ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ povedal, že Rusko obnovilo útoky na ukrajinskú energetickú infraštruktúru.

AFP pripomína, že od vypuknutia vlaňajšej ruskej invázie na Ukrajinu narastá aj počet prípadov, keď ruské pohraničné oblasti obviňujú ukrajinské sily z útokov na svoju civilnú infraštruktúru vrátane elektrickej siete. Kyjev sa zvyčajne k zodpovednosti za takéto útoky nehlási.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet