Na hlavný obsah

Rusi opäť útočili na Ukrajine. Zasiahli aj prístav Izmajil, odkiaľ sa vyváža obilie

Útoky poškodili asi 30 nákladných áut.

Rusi opäť útočili na Ukrajine. Zasiahli aj prístav Izmajil, odkiaľ sa vyváža obilie
Ilustračná snímka iránskeho dronu. Foto: ČTK/ZUMA/Iranian Army Office

Ruská armáda v noci na utorok (26. 9.) podnikla na Ukrajine ďalšiu vlnu útokov, do ktorej nasadila 38 bezpilotných lietadiel. Ukrajinská armáda vo svojej zvodke informovala, že zneškodnila 26 z útočiacich dronov typu Šáhid 136/131.

Ako uviedla agentúra AFP, pri útokoch bol znovu zasiahnutý aj dunajský prístav Izmajil v Odeskej oblasti, odkiaľ sa vyváža obilie z Ukrajiny.

Zástupkyňa velenia ukrajinskej armády pre sektor Juh Natalia Gumeňuková potvrdila, že zásah opäť dostala prístavná infraštruktúra, najmä sklady. V dôsledku jedného zo zásahov bolo poškodených asi 30 nákladných áut. Objavili sa aj informácie o dvoch zranených vodičoch kamiónov.

V ohrození boli aj cestujúci autobusu, ktorý smeroval k štátnej hranici. Poškodené boli aj objekty na pohraničnom kontrolnom stanovišti.

Útok s použitím dronov hlásila v noci na utorok aj susedná Mykolajivská oblasť. Od ich trosiek po zostrelení systémami ukrajinskej protivzdušnej obrany vypukol požiar v jednej z poľnohospodárskych firiem.

Gubernátor oblasti Vitalij Kim, objasnil, že v danom regióne bolo zostrelených šesť bezpilotných lietadiel typu Šáhid-136/131.

Letecký poplach vyhlásili aj v utorok (26. 9.) skoro ráno, pričom sa týkal viacerých regiónov. Armáda v upozornení pre civilné obyvateľstvo uviedla, že letecký poplach pre riziko použitia balistických rakiet vyhlasuje vo Vinnyckej, Čerkaskej, ​​​​Kirovhradskej, Odeskej, Mykolajivskej a Chersonskej oblasti. Neskôr vyhlásili poplach aj v Dnepropetrovskej a Záporožskej oblasti.

Z mesta Kryvyj Rih v Dnepropetrovskej oblasti hlásili v utorok ráno aj raketový útok. Podľa armády, citovanej britskou stanicou BBC, jeden z mestských podnikov zasiahla balistická strela. Útok sa zaobišiel bez obetí a zranených, vznikli však materiálne škody.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet