Na hlavný obsah

Z Charkova sa ozývali výbuchy, zasiahlo ho päť ruských rakiet. Hlásia zranených civilistov

Varovanie pred ostreľovaním platilo na viacerých miestach.

Z Charkova sa ozývali výbuchy, zasiahlo ho päť ruských rakiet. Hlásia zranených civilistov
Archívna snímka - Policajti sa pozerajú na vraky rakiet v Charkove. Foto: TASR/AP

Ruské vojská v sobotu (16. 9.) zasiahli Charkov na východe Ukrajiny piatimi raketami. Podľa zdravotníkov utrpelo zranenia päť civilistov, uviedol podľa ukrajinských médií šéf oblastnej správy Oleh Synehubov. „Zranení majú ľahké a stredné, nie sú v ohrození života,“ citoval ho server Ukrajinska pravda.

Už ráno velenie ukrajinského letectva a protivzdušnej obrany varovalo pred možnosťou ostreľovania balistickými raketami. Výstraha sa okrem Charkovskej týkala aj Kyjevskej, Černihivskej, Čerkaskej, Poltavskej, Dnepropetrovskej, Mylajivskej, Odeskej a Záporožskej oblasti, pripomenula agentúra Unian.

Následne starosta Charkova Ihor Terechov hlásil výbuchy v druhom najväčšom ukrajinskom meste a vyzval jeho obyvateľov, aby zotrvali v krytoch, uviedla agentúra Unian.

Podľa starostu rakety zasiahli priemyselnú zónu Charkova. „Teraz tam zasahujú záchranári a naši pracovníci, aby odstránili všetky následky. Ranených je päť. Sú to civilisti, ktorí pracovali v tom (zasiahnutom) podniku. Sú v nemocnici a ošetrujú ich lekári, „povedal starosta v televízii podľa Unian.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet