Na hlavný obsah

Americkú basketbalistku napadli a zbili v poľskom hudobnom klube, utrpela početné zranenia

Páchateľa sa podarilo medzičasom zadržať.

Americkú basketbalistku napadli a zbili v poľskom hudobnom klube, utrpela početné zranenia
Na archívnej snímke v bielom drese s číslom tri americká basketbalistka Mikayla Cowlingová. Foto: SITA/AP

Americkú basketbalistku poľského profesionálneho ženského klubu minulý týždeň napadli a zbili v hudobnom klube. Ako informovali poľské médiá, utrpela zranenia na hlave, pričom páchateľa medzičasom zadržali.

Mikayla Cowlingová, ktorá hrá za VBW Arka Gdyňa, bola obeťou útoku v stredu (18. 10.) neskoro večer v hudobnom klube v susednom Gdansku, meste na severe Poľska, uviedol vysielateľ RMF FM. Podľa vyhlásenia klubu Cowlingová pri brutálnom útoku utrpela početné zranenia vrátane zlomeniny očnice.

„Som pobúrený, že došlo k takejto hanebnej situácii. Násilie a agresia sú neprijateľné a treba sa proti nim postaviť,“ uviedol v nedeľu starosta Gdyne Wojciech Szczurek na platforme X a doplnil: „Polícia našťastie útočníka rýchlo chytila. Hráčke želáme veľa zdravia!“

Útok nastal po zápase Európskeho pohára žien, v ktorom družstvo Gdyne zdolalo švajčiarsky tím BCF Elfic Fribourg 77:47. Cowlingová v tomto stretnutí zaznamenala sedem bodov.

Prezident klubu Boguslaw Witkowski v rozhovore pre poľskú štátnu tlačovú agentúru PAP uviedol, že hráčku napadol ochrankár v blízkosti ženských toaliet. Dvadsaťsedemročnú Cowlingovú niekoľkokrát udrel do hlavy a pri páde ju aj kopol. Najvážnejšie zranenia však mala na tvári.

Dodal, že hráčka je v domácej liečbe a na budúci týždeň ju čakajú ďalšie vyšetrenia. PAP tiež citovala policajného hovorcu, ktorý uviedol, že 48-ročného útočníka zatkli v piatok (20. 10.).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport