Na hlavný obsah

A. Danko o jednote poslaneckého klubu SNS nepochybuje: Priblížil ďalšie kroky a vyjadril sa k R. Ficovi

"Počkajme si, bude sa to vyvíjať," povedal Danko.

A. Danko o jednote poslaneckého klubu SNS nepochybuje: Priblížil ďalšie kroky a vyjadril sa k R. Ficovi
Líder SNS Andrej Danko Foto: TASR/Pavol Zachar

V utorok (3.10.) sa na povolebnom rokovaní stretlo predsedníctvo Slovenskej národnej strany. Do centrály národniarov prišiel aj líder víťazného Smeru-SD Robert Fico. Viac povedal pre Aktuálne :24 líder SNS Andrej Danko, ktorý zdôraznil, že SNS rešpektuje mandát, ktorý Smer získal vo voľbách.

„V sobotu nás čaká snem, ktorý nám, ako verím, vyjadrí pri rokovaniach podporu,“ priblížil dianie v strane Danko. „Robert Fico vyhral voľby a my rešpektujeme jeho mandát,“ vyjadril sa a pripomenul, že „kým nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič“.

S Andrejom Dankom sa po rokovaní predsedníctva SNS rozprával redaktor RTVS Jakub Horáček:

Danko je jediným, kto sa z kandidátky SNS dostal do parlamentu za túto stranu. O jednote poslaneckého klubu však nepochybuje. „Môžem povedať, že poslanecký klub je jednotný, sú tam poučení politici, ktorí majú svoje politické príbehy,“ povedal.

„Máme korektné vzťahy a teším sa na spoluprácu s poslancami. Čo sa týka SNS, ja som aj dnes na predsedníctve dostal jednoznačnú podporu,“ potvrdil. Verí, že sobotný snem bude jasným signálom, že v SNS sú jednotní. Danko doplnil, že kolektív predsedníctva SNS je omladený a vynovený.

„Dôležité je vôbec nájsť hlavné prieniky, bude to pokračovať a verím, že to zvládneme,“ uviedol šéf národniarov. „Počkajme si, bude sa to vyvíjať,“ doplnil. Otázniky okolo budúcich krokov lídra Hlasu Petra Pellegriniho Danko nechcel komentovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko