Na hlavný obsah

Budovu umeleckej školy v Dubnici nad Váhom prerobili na bytový dom. O nových nájomníkoch rozhodlo losovanie

Dopyt po novom bývaní je enormný.

Budovu umeleckej školy v Dubnici nad Váhom prerobili na bytový dom. O nových nájomníkoch rozhodlo losovanie
Nové nájomné byty v Dubnici nad Váhom. Foto: RTVS

Budova základnej umeleckej školy sa zmenila na bytový dom. Prestavbou vzdelávacieho zariadenia sa snažia v Dubnici nad Váhom vyriešiť enormný dopyt po nájomných bytoch. Keďže sú v mestskej réžii, vyjdú cenovo výhodnejšie ako tie na komerčnom trhu.

„Nie je to tak dávno – asi rok a pol – keď tu bola ešte základná umelecká škola. Boli tu harmonikári, tanečníci, výtvarníci,“ uviedla zástupkyňa správcu bytovky Iveta Jurisová.

„Celkovo sa preinvestovalo viac ako 850-tisíc eur, pričom dotácia zo štátneho fondu rozvoja bývania bola 290-tisíc eur,“ priblížil primátor Dubnice nad Váhom Peter Wolf.

Téme sa v spravodajstve RTVS venovala redaktorka Dominika Kusá:

Keďže bol dopyt po bytoch omnoho väčší ako ponuka, o šťastných nájomníkoch rozhodla náhoda. „Dopyt bol viac ako 200 žiadostí. Sme sa rozhodli pre losovanie za prítomnosti notára,“ dodal primátor.

Nový byt RTVS ukázala nájomníčka Veronika. Na kúpu vlastného nemôže pre finančnú náročnosť ani pomyslieť. V byte býva spolu s ďalšími štyrmi členmi rodiny.

Pre porovnanie, kým nájom jednoizbového bytu stojí cez realitnú kanceláriu približne 450 eur, mestský vyjde výhodnejšie. Keďže je o mestské nájomné byty v Dubnici nad Váhom veľký záujem, čoskoro pribudnú ďalšie, konkrétne v susednej bytovke.

„Pripravujeme ďalšie projektové dokumentácie, podávame žiadosti na prestavby ďalších objektov,“ doplnil Wolf. Pre záujemcov pripravujú 70 bytov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny