Na hlavný obsah

Hlas-SD reaguje na pozastavenie členstva v Strane európskych socialistov: Hovorí o prekvapení

Hlas verí, že socialisti prehodnotia svoje rozhodnutie.

Hlas-SD reaguje na pozastavenie členstva v Strane európskych socialistov: Hovorí o prekvapení
Na snímke predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Foto: TASR/Michal Svítok

Strana Hlas-SD si nie je vedomá akéhokoľvek odklonenia sa od sociálno-demokratických hodnôt. Uviedla to v reakcii na pozastavenie členstva v Strane európskych socialistov (PES). Verí, že európski socialisti prehodnotia svoje rozhodnutie a rokovania o vstupe Hlasu do tejto politickej skupiny budú ďalej pokračovať.

„Strana vyjadruje prekvapenie nad rozhodnutím Strany európskych socialistov o pozastavení prístupového procesu Hlasu za jej plnohodnotného člena. Hlas získal štatút asociovaného člena PES pri plnom rešpektovaní všetkých princípov zo strany PES,“ uviedla hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková. Hlas-SD deklaruje, že bude naďalej svojou politikou napĺňať základné hodnotové piliere strany.

Sociálno-demokratická politika, ktorej základom je presadzovanie kvality života ľudí a členstvo v EÚ a v NATO, bude podľa Hlasu tvoriť základné podmienky na vstup do povolebnej koalície.

Predsedníctvo európskych socialistov vo štvrtok rozhodlo o pozastavení členstva slovenských politických strán Smer-SD a Hlas-SD. K tomuto kroku pristúpilo v nadväznosti na jasný odklon od ich hodnôt, ktorý predviedol predseda strany Smer Robert Fico. PES má obavy z ohlásenia vytvorenia vládnej koalície medzi Smerom-SD, Hlasom-SD a radikálne pravicovou stranou.

Strany Smer-SD, Hlas-SD a SNS podpísali v stredu (11. 10.) memorandum o porozumení, dohodli sa na podpise koaličnej zmluvy a prerozdelení vládnych pozícií.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko