Na hlavný obsah

Izrael prenikol tankami na sever Gazy. Po splnení cieľov sa stiahol

Zamerali sa na zničenie teroristickej infraštruktúry.

Izrael prenikol tankami na sever Gazy. Po splnení cieľov sa stiahol
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Izrael uskutočnil v noci na štvrtok „cielený vpád“ tankami na sever pásma Gazy, ktorý sa zameral na ničenie teroristickej infraštruktúry. Po splnení stanovených cieľov sa tanky stiahli naspäť do Izraela, oznámila izraelská armáda (IDF), ktorú citovala agentúra AFP.

„IDF v noci podnikla cielený vpád tankami do severnej oblasti pásma Gazy v rámci príprav na ďalšie fázy boja,“ uviedla armáda a dodala, že „vojaci po skončení aktivít oblasť opustili“.

Počas nočného vpádu boli „lokalizovaní a zasiahnutí početní teroristi, teroristická infraštruktúra a zariadenia na odpaľovanie protitankových striel“. Cieľom útoku bola aj „príprava bojiska“ na ďalšie operácie, uviedla armáda.

Očakáva sa, že IDF sa v súčasnosti pripravuje na väčšiu pozemnú ofenzívu voči militantom z tejto palestínskej enklávy, ako to v stredu (25. 10.) večer potvrdil aj izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

Hovorca izraelskej armády pre AFP potvrdil, že od útoku Hamasu na Izrael zo 7. októbra Izrael uskutočnil už niekoľko menších vpádov do Gazy s nasadením vojakov a tankov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet