Na hlavný obsah

KDH a PS by mohli nájsť dobrý kompromis, vyhlásil líder SaS R. Sulík

Hovoril o "veľmi dobrej ponuke" pre P. Pellegriniho.

KDH a PS by mohli nájsť dobrý kompromis, vyhlásil líder SaS R. Sulík
Na snímke predseda SaS Richard Sulík. Foto: RTVS

Hodnotové rozdiely medzi liberálnymi stranami a KDH nie sú najväčším problémom, ktorý bráni vzniku „tej lepšej koalície“. Povedal predseda SaS Richard Sulík po pondelkovom (9. 10.) stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Myslí si, že KDH a PS by mohli nájsť „dobrý kompromis“.

„SaS je liberálna strana a bližší nám je program Progresívneho Slovenska. I keď v niektorých veciach tak ďaleko nejdeme v našom programe, za nás môžem povedať, že my problémom nebudeme,“ skonštatoval s tým, že strane ide o zlepšenie postavenia homosexuálnych párov v majetkových otázkach, čo by strane v tomto volebnom období stačilo.

Sulík vyhlásil, že ak chcú strany zabrániť tomu, aby sa Robert Fico (Smer-SD) vrátil k moci, musia dať predsedovi Hlas-SD Petrovi Pellegrinimu takú ponuku, ktorá by sa odmietala veľmi ťažko, „až tak ťažko, že by to veľmi ublížilo strane Hlas“. Konkrétne menoval ponúknutie ministerstva vnútra a premiérskeho postu.

Predseda SaS nepoprel, že by strana nabádala PS na to, aby dala rezort vnútra strane Hlas. Umožnilo by to totiž, aby sa Hlas pridal k štvorkoalícii s PS, SaS a KDH. Strana však nesúhlasí s rušením Úradu špeciálnej prokuratúry, o ktorom hovoria poslanci Hlasu. Podľa Sulíka by sa to však spájať nemalo.

„Na to predsa potrebujete parlament a tam sa bude schvaľovať to, čo je v programovom vyhlásení vlády a ja nehovorím, že by sme s tým mali súhlasiť,“ podotkol s tým, že by špeciálna prokuratúra mala pokračovať.

Pozrite si celé vyjadrenie Richard Sulíka po stretnutí s prezidentkou:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko