Na hlavný obsah

Kukláči zasahovali v obci na východe Slovenska. Z domu vyniesli tri mechy so zelenou sušinou

Kukláči zaistili muža, ktorý prechovával drogy.

Kukláči zasahovali v obci na východe Slovenska. Z domu vyniesli tri mechy so zelenou sušinou
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V Spišskom Štvrtku bola v stredu (18.10.) policajná razia. Zasahovali tam kukláči a popradskí kriminalisti. Cieľom razie boli drogy a drogová činnosť. Jedného muža počas akcie zadržali.

Do rodinného domu na Sadovej ulici v Spišskom Štvrtku vstúpili kukláči v stredu krátko po 6.00 hodine ráno. “Ja som šla ráno do práce už o štvrť na sedem a bola prázdna ulica. Neviem o ničom, pozerám ráno, že tu kopec áut stojí, že čo sa deje,” opísala obyvateľka obce.

Viac o prípade zisťovala redaktorka RTVS Marie Balážová Melníková:

Príslušníci popradskej kriminálky s pomocou policajného psa prehľadávali dom. Zaistili niekoľko vriec s podozrivou zelenou sušinou. Rastliny sa mali nájsť aj na povale. Z domu vyniesli tri veľké mechy. Tie naložili do auta a poslali ich na expertízu. Ďalšie stopy a dôkazy zaisťoval kriminalistický technik. 

Na inak pomerne tichej ulici v Spišskom Štvrtku si susedia nič podozrivé nevšimli. Dnešný ruch ich poriadne prekvapil. Policajti prehľadali dvor, hospodárske budovy aj auto. Na miesto prišiel advokát zadržaného Pavla, ktorý žil v dome s rodičmi.

Policajti ho vyviedli z domu v putách. V sprievode polície odišli pravdepodobne na výsluch aj svedkovia. Malo by ísť o otca zadržaného muža a Pavlovu priateľku. Dozvedeli sme sa, že Pavol plánoval s priateľkou Gabikou svadbu a chceli si založiť rodinu. Zákrok je súčasťou rozsiahlejšieho prípadu. Aj preto boli policajti na informácie skúpi.

„Vzhľadom na vykonávané procesné úkony nie je možné v tomto štádiu vám poskytnúť k prípadu bližšie informácie,” vyjadrila sa hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Konkrétnejší budú najskôr v piatok (22.10.). Ako sme sa dozvedeli, malo by ísť skôr o pestovateľa než dílera drog. Prípad vyšetrujú popradskí kriminalisti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny