Na hlavný obsah

Lovci lebiek zadržali jedného z nahľadanejších Slovákov, pred spravodlivosťou unikal jedenásť rokov

Na Antona Hudeca bol vydaný Európsky aj Medzinárodný zatykač.

Lovci lebiek zadržali jedného z nahľadanejších Slovákov, pred spravodlivosťou unikal jedenásť rokov
Na snímke Anton Hudec. Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Polícia zadržala najhľadanejšieho Slováka Antona Hudeca v rakúskom meste Graz. Na prípade pracovalo oddelenie cieľového pátrania Policajného zboru známe ako Lovci lebiek. Informovala o tom hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

Anton Hudec pôsobil v organizovanej skupine, ktorá páchala najmä násilnú trestnú činnosť, pátracie oddelenie na prípade pracovalo od roku 2017.

„Situáciu pritom sťažovalo to, že hľadaná osoba postupovala na úteku veľmi sofistikovane, pohybovala sa po viacerých miestach Európy, pričom používala rôzne aliasy a falošné doklady,“ priblížila Bárdyová.

Hľadaného Hudeca uznal v roku 2012 Krajský súd v Nitre vinným pre pokračovací obzvlášť závažný zločin vydieračského únosu. Vtedy ho odsúdili na 12 rokov nepodmienečne, spresnila Bárdyová.

Hudec do väzby nenastúpil a utiekol, pričom sa doposiaľ úmyselne vyhýbal nástupu do výkonu trestu. Okresný súd v Nitre naňho vydal Európsky aj Medzinárodný zatykač. „Detailnou policajnou prácou sa postupne dopracovali k informáciám, na základe ktorých bol lokalizovaný pohyb a pobyt hľadanej osoby,“ uviedla hovorkyňa.

Slovenská polícia spolupracovala s partnerskou jednotkou z Bundeskriminalamt – FAST Rakúsko, ktorá hľadaného zadržala. Podľa hovorkyne policajného prezídia bude v súčasnosti prebiehať extradičné konanie, to znamená, že Antona Hudeca vydajú na Slovensko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko