Na hlavný obsah

Líder Hlasu P. Pellegrini zatiaľ nereagoval na ponuku premiérskeho postu od PS, vyhlásil Šimečka

S KDH avizoval posun v rokovaniach.

Líder Hlasu P. Pellegrini zatiaľ nereagoval na ponuku premiérskeho postu od PS, vyhlásil Šimečka
Predseda PS Michal Šimečka. Foto: RTVS

Hnutiu Progresívne Slovensko (PS) sa podaril veľký posun v rokovaniach s Kresťanskodemokratickým hnutím (KDH). V utorok (10. 10.) o tom informoval predseda strany PS Michal Šimečka. Progresívci naďalej čakajú na vyjadrenie predsedu Hlas-SD Petra Pellegriniho k ponuke, ktorú od nich dostal.

„Petrovi Pellegrinimu sme dali celkom bezprecedentnú ponuku zastávať post premiéra, napriek tomu, že PS dosiahlo lepší volebný výsledok a silnejší mandát. Pokiaľ vieme, takúto ponuku mu Robert Fico (Smer-SD) nedokázal dať,“ napísal v stanovisku.

Zdôraznil, že v rokovaniach s KDH nastal „veľký posun“. Ocenil rozhodnutie predsedníctva kresťanských demokratov vylúčiť spoluprácu so Smerom a pokračovať v rokovaniach s PS. Dodal, že s predsedom KDH Milanom Majerským rokoval aj v pondelok (9. 10.) „Bola jasná ochota ďalej jednať aj s Petrom Pellegrinim,“ priblížil.

Hnutie PS, ako subjekt s druhou najväčšou podporou v parlamentných voľbách, verejne ponúklo premiérsky post Pellegrinimu a tlmočilo aj ochotu rokovať o obsadení miesta šéfa rezortu vnútra.

Šimečka hovoril o scenári, kedy by túto pozíciu obsadila iná koaličná strana než PS či Hlas alebo niektorá z nezávislých osobností, na ktorej by sa štvorkoalícia zhodla.

Pozrite si záznam vyhlásenia lídra PS Michala Šimečku:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko