Na hlavný obsah

Slovenská polícia monitoruje situáciu v súvislosti s dianím v Izraeli. V prípade potreby je pripravená prijať opatrenia

Situácia na Slovensku je aktuálne pokojná.

Slovenská polícia monitoruje situáciu v súvislosti s dianím v Izraeli. V prípade potreby je pripravená prijať opatrenia
Ilustračná snímka policajného auta. Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Slovenská polícia podrobne monitoruje situáciu v súvislosti s dianím v Izraeli. V prípade potreby je pripravená prijať adekvátne opatrenia. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Jednotlivé krajské riaditeľstvá Policajného zboru mapujú objekty v rámci každého kraja a taktiež po svojej línii analyzujú a vyhodnocujú situáciu a prijímajú potrebné riešenia. Taktiež sme v úzkom spojení so zahraničnými partnermi, aby sme získali ďalšie informácie,“ priblížila.

Ako ďalej uviedla, polícia situáciu nepodceňuje, z taktických dôvodov však nebude konkretizovať jednotlivé kroky. „Verejnosť ubezpečujeme, že aktuálne je situácia na Slovensku pokojná. Nie je dôvod na znepokojenie,“ dodala.

Hnutie Hamas vypálilo v sobotu na Izrael stovky rakiet a palestínski ozbrojenci prenikli z pásma Gazy na územie Izraela. Izraelská armáda v reakcii vyhlásila vojnový stav a spustila útoky na ciele v pásme Gazy. Útoky palestínskych radikálov už odsúdili predstavitelia Európskej únie (EÚ) i viacerých krajín EÚ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet