Na hlavný obsah

Richard Sulík skončí ako predseda SaS, na najbližšom kongrese strany sa o post už nebude uchádzať

Oznámil to na tlačovej konferencii.

Richard Sulík skončí ako predseda SaS, na najbližšom kongrese strany sa o post už nebude uchádzať
Líder kandidátky strany SaS do eurovolieb Richard Sulík. Foto: TASR/Martin Baumann

Richard Sulík končí ako predseda strany Sloboda a solidarita (SaS). Oznámil to na tlačovej konferencii v pondelok (23. 10.). Stranu viedol od jej začiatku v roku 2009.

„Nemám o budúcnosť SaS najmenšiu obavu. Zmena na poste predsedu prichádza v čase, kedy je pokoj, kedy nemáme v strane žiadne vnútorné pnutia, prichádza po diskusii s mojimi najbližšími kolegami,“ dodal.

„Bol by som veľmi nerád, ak by tento politický projekt skončil so svojim zakladateľom. Je veľmi dôležité vedieť, kedy má človek odísť,“ uviedol Sulík.

V marci 2024 sa uskutoční kongres strany, na ktorom sa zvolí nový predseda. „Kohokoľvek kongres zvolí, tak bude mať moju podporu,“ avizoval Sulík.

Sulík zároveň oznámil, že vznikne nová funkcia čestného predsedu. „Nebude mať žiadne právomoci a bude mať iba dozornú funkciu,“ priblížil. Sulík sa na kongrese chce o túto pozíciu uchádzať. „Ak by som sa ním stal, tak budem podporovať nového predsedu,“ dodal.

Ako dodal, o post šéfa strany sa môže uchádzať iba člen SaS. Prijímanie nových do kongresu zastavili.

Sulík deklaroval, že z politiky neodchádza. Do Národnej rady SR plánuje kandidovať aj v ďalších voľbách. Ako skonštatoval, ak bude SaS vo vláde, rád bude súčasťou slovenskej politiky.

Podpredseda strany Branislav Gröhling, ktorý sa nedávno stal predsedom poslaneckého klubu SaS, oznámil, že zvažuje kandidatúru na post predsedu strany.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko