Na hlavný obsah

Slovenské tenistky doma nastúpia proti Argentínčankám v plnej sile

Súboj sa uskutoční 10. a 11. novembra v Bratislave.

Slovenské tenistky doma nastúpia proti Argentínčankám v plnej sile
Sprava kapitán tímu Slovenska v Pohári Billie Jean Kingovej Matej Lipták, generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška a slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pätica slovenských tenistiek Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Hrunčáková, Rebecca Šramková, Renáta Jamrichová a Tereza Mihalíková figuruje v nominácii na barážové stretnutie o účasť v I. svetovej skupine Pohára Billie-Jean Kingovej proti Argentíne. Súboj sa uskutoční 10. a 11. novembra v Bratislave.

Víťaz baráže postúpi do kvalifikácie o postup na finálový turnaj 2024. Slovenky majú s Argentínou priaznivú bilanciu 1:0, v roku 1998 ju zdolali v dueli II. svetovej skupiny na antuke v Buenos Aires 4:1.

Domáce tenistky boli pred žrebom nasadené, okrem Argentíny ešte mohli dostať za súpera Rakúsko, Kolumbiu, Maďarsko, Kórejskú republiku, Holandsko, Srbsko alebo Švédsko. Slovenskému tímu v apríli tesne ušiel postup na tohtoročný finálový turnaj v Seville, keď na harde v bratislavskom NTC prehral s Talianskom 2:3.

Slovenský kapitán Matej Lipták nominoval okrem slovenskej singlovej jednotky Schmiedlovej aj 16-ročnú Jamrichovú, semifinalistku juniorskej dvojhry z US Open, či špecialistku na štvorhru Terezu Mihalíkovú.

Argentína svoju nomináciu ešte nepotvrdila oficiálne, v tej predpokladanej podľa Slovenského tenisového zväzu (STZ) však figurujú Nadia Podoroská, Maria Lourdes Carleová, Julia Rierová, Martina Capurrová Tabordová a Solana Sierrová. Najväčšiu pozornosť púta Podoroská, semifinalistka Roland Garros z roku 2021.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport