Na hlavný obsah

UEFA neformálne potvrdila organizátorov európskych šampionátov v rokoch 2028 a 2032

Rozhodnutia formálne potvrdí výkonný výbor UEFA v októbri.

UEFA neformálne potvrdila organizátorov európskych šampionátov v rokoch 2028 a 2032
Trofej pre majstrov Európy. Foto: ČTK / DPA / Arne Dedert

Európska futbalová únia (UEFA) neformálne potvrdila hostiteľské krajiny kontinentálneho šampionátu v rokoch 2028 a 2032. Obe rozhodnutia formálne potvrdí výkonný výbor UEFA v októbri. Šampionát v roku 2028 zorganizuje Veľká Británia a Írsko, ten ďalší Taliansko s Tureckom.

UEFA vyradila v stredu ponuku Turecka na usporiadanie európskeho šampionátu v roku 2028 a ako jediná kandidatúra tak zostala britsko-írska. EURO 2032 má taktiež jediných záujemcov a UEFA urobila ohľadom nich výnimku – pôvodne chcela turnaj v prípade hostenia viacerými krajinami udeliť len zväzom zo susediacich štátov.

Talianska futbalová federácia (FIGC) by zrejme získala podporu na ME vo svojej réžii, nemá však dostatok zodpovedajúcich štadiónov na 51-zápasový turnaj. Aj v prípade spoločnej kandidatúry musí Taliansko zmodernizovať svoje najikonickejšie štadióny ako San Siro či Stadio Olimpico. Turecko je v opačnej pozícii a na podujatie je po dvadsaťročnej systematickej rekonštrukcii takmer pripravené už teraz. Informácie priniesla agentúra AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport