Na hlavný obsah

Ukrajinský prezident Zelenskyj vyjadril presvedčenie, že členstvo jeho krajiny v EÚ je už len otázkou času

Povedal to po návšteve Josepa Borrella v Kyjeve.

Ukrajinský prezident Zelenskyj vyjadril  presvedčenie, že členstvo jeho krajiny v EÚ je už len otázkou času
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: SITA/AP

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyjadril v pondelok (2. 10.) presvedčenie, že členstvo jeho krajiny v Európskej únii je už len otázkou času, informuje agentúra DPA.

Zelenskyj to povedal vo svojom pravidelnom večernom videopríhovore po návšteve vysokého predstaviteľa EÚ pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku Josepa Borrella v Kyjeve. „My všetci vieme, že je len otázkou času, keď sa Ukrajina stane členom EÚ,“ podotkol Zelenskyj.

Ukrajinský prezident v súvislosti s vopred neohláseným zasadaním ministrov zahraničných vecí 27 členských krajín Únie v Kyjeve dodal, že toto „stretnutie sa v podstate konalo už v EÚ“.

Počas pondelkovej historickej návštevy vyslali šéfovia diplomacií členských krajín Únie v Kyjeve spoločný znak podpory pre Ukrajinu, píše DPA. Ide tiež o prvý prípad, kedy sa zasadnutie ministrov konalo mimo hraníc EÚ.

Na schôdzke sa zaoberali čo najefektívnejšími formami pomoci Ukrajine v čase, keď sa krajina bráni proti ruskej vojenskej invázii. Slovenskú republiku na stretnutí zastupoval minister zahraničných vecí Miroslav Wlachovský, ktorý označil prítomnosť šéfov diplomacie v Kyjeve za „symbol toho, že Európska únia neopúšťa Ukrajinu“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet