Na hlavný obsah

Na slovensko-maďarských hraniciach nezadržali ani jedného nelegálneho migranta. Minister vnútra zhodnotil nočnú akciu

Akcia podľa neho splnila stanovený cieľ.

Na slovensko-maďarských hraniciach nezadržali ani jedného nelegálneho migranta. Minister vnútra zhodnotil nočnú akciu
Zľava predseda vlády Robert Fico a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Foto: SITA/Diana Černak

„Stav počtu zadržaných migrantov k utorkovému (31. 10.) ránu sa rovná nule,“ zhodnotil nočnú policajnú akciu na slovensko-maďarských hraniciach zameranú na nelegálnu migráciu minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Akcia sa skončila nad ránom.

Šutaj Eštok priblížil, čo bolo cieľom celej akcie. „Táto akcia mala dať najavo celému svetu, že Slovensko už naďalej nie je bezpečnou tranzitnou krajinou pre migrantov a najmä pre prevádzačov,“ vysvetlil. „Presne toto sme chceli,“ dodal minister.

V prípade, že migračný tlak na našu krajinu zosilnie, podľa ministra vnútra Slovensko plnohodnotne ochráni hranice s južným susedom. A to po celej ich dĺžke. „Situácia na srbsko-maďarských hraniciach je podobná, ako bola v pondelok (30. 10.). Máme teda pár dní na preskupenie síl. Budeme takéto akcie robiť kedykoľvek, keď bude treba a budeme mať informácie o tom, že nelegálna vlna migrantov sa opäť spúšťa,“ uviedol Šutaj Eštok.

Na miestach, kde prichádza k najčastejšiemu prekročeniu tzv. zelenej hranice, sústredili špeciálnu techniku, ktorú si Slovensko zapožičalo aj z Českej republiky. K dispozícii boli tiež drony, psy a počas dňa budú k dispozícii aj kone.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko