Na hlavný obsah

Železničiari upozorňujú na výluky. Za viaceré vlaky cez víkend jazdia autobusy

Podľa ZSSK vlaky dotknuté výlukou môžu meškať približne 15 minút.

Železničiari upozorňujú na výluky. Za viaceré vlaky cez víkend jazdia autobusy
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Železničnú dopravu na tratiach v okolí Nových Zámkov a Zvolena počas víkendu čiastočne obmedzili plánované výluky. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pre rekonštrukčné práce na infraštruktúre miesto dotknutých vlakov tradične zaviedla náhradnú autobusovú dopravu.

Na 14-kilometrovom úseku medzi Novými Zámkami a Hurbanovom v sobotu vypadlo šesť osobných vlakov zhruba na štyri a pol hodiny od 8:45 do 13:12. Ide o spoje premávajúce na linke Komárno – Hurbanovo – Nové Zámky a späť v dĺžke 29 kilometrov. Nahradili ich autobusy na trase Nové Zámky – Bajč – Hurbanovo a opačne.

Ten istý počet vlakov na tej istej trati nepôjde ani v nedeľu na úseku medzi Novými Zámkami a Chotínom v dĺžke 22 kilometrov. V tomto prípade vlaky nebudú jazdiť od 8:38 do 13:19.

Cestujúci môžu za ne využiť autobusy na trase Nové Zámky – Bajč – Hurbanovo – Chotín a späť, pričom zastavujú pri železničných staniciach. Podľa ZSSK vlaky dotknuté výlukou môžu meškať približne 15 minút, pri väčšom meškaní nezaručili čakanie prípojných vlakov.

Obmedzenia na koľajniciach sú aj v okolí Zvolena

Na 6-kilometrovom úseku Zvolen osobná stanica – Sliač kúpele a späť sa výluka v sobou dopoludnia dotkla desiatich vlakov počas troch hodín od 8:41 do 11:40.

Týkalo sa to štyroch osobných vlakov medzi Zvolenom a Banskou Bystricou. Taktiež aj šiestich rýchlikov medzi Bratislavou a Banskou Bystricou a na linke Vrútky – Zvolen. Autobusy nahradili vlaky so zastávkami pri železničných staniciach po trase Zvolen osobná stanica – Zvolen mesto – Sliač kúpele a opačne.

V nedeľu na úseku Zvolen – Vlkanová v dĺžke 12 kilometrov a späť nepôjde od rána tri a pol hodiny jedenásť vlakov, vrátane štyroch osobných a siedmich rýchlikov.

Nahradia ich autobusy po trase Zvolen osobná stanica – Zvolen mesto – Sliač kúpele – Veľká Lúka – Hronsek – Vlkanová a späť. Úseky Zvolen – Sliač kúpele – Vlkanová sú súčasťou trate Zvolen – Vrútky dlhej 96 kilometrov. Informácie o aktuálnych výlukách zverejnili na www.zssk.sk/vyluky/.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko