Na hlavný obsah

Baláž pomýšľal na hetrik: Samozrejme, že som to mal v hlave, ale prioritne ma zaujímal tím

Slováci dominovali najmä v pohybe a boli efektívni v zakončení.

Baláž pomýšľal na hetrik: Samozrejme, že som to mal v hlave, ale prioritne ma zaujímal tím
Na snímke zľava Bernd Wolf (Rakúsko) a Jozef Baláž (Slovensko). Foto: TASR

Hokejisti Slovenska sa v súboji proti Rakúsku na Nemeckom pohári prezentovali skvelým výkonom. V Landshute dali súperovi štyri góly už v prvej tretine a po celý čas mali zápas jasne pod kontrolou. Dominovali najmä v pohybe a boli efektívni v zakončení, zvíťazili napokon hladko 7:1.

Rakúšania vyslali na brankára Samuela Hlavaja 11 striel, Slováci podľa oficiálneho zápisu vystrelili na bránku 22-krát. Už v prvom dejstve sa dvakrát presadil Jozef Baláž, ktorý bol blízko k hetriku.

„Samozrejme, keď dá niekto tak rýchlo dva góly, tak na to niekde v hlave myslí. Ale prioritne ma zaujímal tím. Potešil ma pohyb mužstva. Ja to vidím na sebe, že keď mi idú nohy, tak sa cítim dobre a potom to je všetko ľahšie.“

Každý sa chce v reprezentácii ukázať

Na rozdiel od niektorých predošlých zápasov sa Slováci nerozpakovali strieľať aj pri situáciách, keď išli na súpera v prečíslení a mohli si aj prihrať. Z toho napokon padli dva góly.

„Tréner sa nám vždy snaží pripomínať, že musíme strieľať. Bez toho góly nepadajú. Pri mojom prvom góle sme išli do pásma, tam to dobre Miško Beňo vystrelil a ja som to tečoval. Pri druhom mi Minárik dobre prihral a ja som to dával do prázdnej bránky,“ dodal Baláž.

Pozitívom boli aj dva „zlepené“ góly v prvej tretine, keď padli v rozmedzí 20 sekúnd a dva v druhej, v rozmedzí 17 sekúnd. „Je to o tom, že sa každý chce v reprezentácii ukázať. Takže to, že sme nepoľavili a dali sme po tom prvom góle ďalší, je určite tým,“ uviedol Baláž.

Potešili aj presilovky

Slovákom vyšli aj presilovky, z troch premenili dve. Prvú Samuel Takáč a druhú Lukáš Cingel. Oboch hráčov prvého útoku napodobil aj Martin Faško-Rudáš, ktorý sa presadil pri hre piatich proti piatim.

„Presilovky nám vyšli a som rád, že sa to takto podarilo. Ale aj hra päť na päť bola super vzhľadom na to, že spolu nehrávame. Som spokojný, sadli sme si,“ uviedol Faško-Rudáš k vystúpeniu prvého útoku.

Dvadsaťtriročný útočník uzavrel skóre duelu, keď skóroval po individuálnej akcii: „Dostal som puk a zrazu som bol sám pred brankárom. Snažil som sa presne zakončiť a podarilo sa.“

V piatok majú Slováci voľno, v sobotu ich v druhom vystúpení na turnaji čakajú od 11.00 h Dáni. „Určite si niečo povieme. Bude to ťažký zápas, ale to je každý na reprezentačnej úrovni,“ uzavrel Baláž, ktorého organizátori po zápase s Rakúskom vyhlásili za najlepšieho hráča Slovenska.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport