Na hlavný obsah

Mimoriadna schôdza k Expo v Dubaji má byť v utorok. Poslanci chcú, aby R. Sulík nahradil vzniknutú škodu

Exminister hospodárstva tvrdí, že on nepochybil.

Mimoriadna schôdza k Expo v Dubaji má byť v utorok. Poslanci chcú, aby R. Sulík nahradil vzniknutú škodu
Exminister hospodárstva Richard Sulík. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR v súvislosti s pochybeniami okolo výstavy Expo Dubaj 2020 by mohla byť v utorok (5. 12.). Poslanci chcú na schôdzi požiadať lídra opozičnej SaS a exministra hospodárstva Richarda Sulíka, aby nahradil vzniknutú škodu.

Vo štvrtok (30. 11.) o tom informoval novinárov predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) počas návštevy v Prahe.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) v stredu (29. 11.) informoval o tom, že poslanci Smeru-SD doručili do NR SR návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze. Sulík má podľa Fica zaplatiť vzniknutú škodu, pretože v Dubaji sa nespravovali financie zodpovedne.

Ministerstvo hospodárstva pri príprave a organizácii Svetovej výstavy Expo Dubaj 2020 na základe kontroly Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR viackrát zlyhalo.

Podľa NKÚ sa 634-tisíc eur zo štátneho rozpočtu použilo nehospodárne, pričom vyše 400-tisíc eur súvisiacich s reštauráciou Take Away v dubajskom Slovenskom pavilóne je predmetom súdnych sporov.

Podľa Sulíka však nepochybil on ako minister hospodárstva. „K pochybeniam došlo v oblasti účtovníctva a výkazníctva, ale to neznamená, že sa ‚prešustrovali‘ peniaze. Naopak, my sme ušetrili milión eur z rozpočtu, ktorý sa riadne schválil,“ uviedol Sulík.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika