Na hlavný obsah

Najmenej traja ruskí dôstojníci zahynuli pri výbuchu v Melitopole, uviedla Ukrajina

Za explóziou je "miestne hnutie odporu".

Najmenej traja ruskí dôstojníci zahynuli pri výbuchu v Melitopole, uviedla Ukrajina
Na fotografii jedna z najväčších ruských základní v Melitopole. Foto: Twitter/NEXTA

Ukrajina v nedeľu (12. 11.) uviedla, že pri explózii, za ktorou je „miestne hnutie odporu“ v Moskvou ovládnutom ukrajinskom meste Melitopol, prišli o život najmenej traja ruskí dôstojníci.

Výbuch nastal v sobotu (11. 11.) v budove pošty slúžiacej momentálne ako sídlo veliteľstva okupačných úradov. Došlo k nemu počas stretnutia predstaviteľov ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) a ruskej Národnej gardy (Rosgvardija),“ uviedla agentúra AFP. Odvolala sa na vyhlásenie ukrajinskej vojenskej rozviedky pôsobiacej pri ministerstve obrany.

AFP súčasne podotkla, že momentálne nie je možné overiť toto vyhlásenie z nezávislých zdrojov.

Exilový primátor Melitopolu Ivan Fedorov v sobotu večer na sociálnych sieťach informoval, že obyvatelia hlásili „výbuch, ktorý bolo počuť v celom meste“, a následne sa policajné autá „preháňali“ ulicami mestom.

Od začiatku ruskej invázie bolo pri útokoch na ukrajinských územiach obsadených Ruskom zabitých niekoľko predstaviteľov okupačnej správy napojených na Moskvu.

Melitopol s predvojnovou populáciou približne 150 000 ľudí bol dobytý krátko po invázii ruskej armády na Ukrajinu, ku ktorej došlo vo februári minulého roka. Frontová línia sa teraz nachádza niekoľko desiatok kilometrov od mesta.

Melitopol leží v Záporožskej oblasti. Je to jeden zo štyroch regiónov spolu s Doneckou, Luhanskou a Chersonskou oblasťou o ktorých Rusko tvrdí, že ich anektovalo. Stále ich však plne neovláda.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet