Na hlavný obsah

R. Michelko: Návrhy opozície na odvolanie ministra vnútra sú „čistý destilovaný hejt“

Podľa V. Remišovej sa opozícia počas odvolávania nedostala k slovu.

R. Michelko: Návrhy opozície na odvolanie ministra vnútra sú „čistý destilovaný hejt“
Na snímke poslanec za stranu SNS Roman Michelka. Foto: RTVS

Poslanec Roman Michelko (SNS) nevidí dôvod na odvolávanie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) a konanie opozície považuje za deštruktívne. Ako dôvod predĺženia procesu vidí vysoký počet poslancov prihlásených do rozpravy.

Podľa predsedníčky strany Za ľudí Veroniky Remišovej sa opozícia nedostala k slovu. O odvolávaní ministra a o ďalších témach diskutovali v rozhlasovej relácii Sobotné dialógy s redaktorkou RTVS Karolínou Pilierovou.

Poslanci diskutovali aj o cenách energií. Reportáž pre reláciu Správy RTVS pripravil redaktor Vladimir Amrich:

Odvolávanie ministra prerušil predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD), rokovanie odročil na utorok (28. 11.). „Malo sa to v nočnom rokovaní urobiť, mohli sme to mať za sebou,” povedal o situácii Roman Michelka. Výsledok hlasovania považuje za jasný.

„Opozícia musí mať 76 hlasov, maximálne bude mať 71,“ dodal. Myslí si, že k hlasovaniu sa nedostanú ani v utorok a návrhy opozície nepovažuje za konštruktívne. Označil ich za „čistý destilovaný hejt“.

“My sme sa ako opozícia za celý ten čas nedostali k slovu, pretože ministri si môžu zobrať slovo kedykoľvek. To znamená, že tri dni ministri za vládnu koalíciu sa zapájali do rozpravy. Odhlasovali nočné rokovanie a ešte aj robia obštrukcie” povedala Remišová. Postup koalície označila za mečiarovské spôsoby.

Vyjadrenie Eštoka nepovažuje za dôvod na odvolávanie

Šutaj Eštok sa nedávno vyhrážal nezávislému sudcovi disciplinárnym konaním. Ani túto situáciu Michelka nevidí ako dôvod na odvolávanie. “Tento súd bol vecne nepríslušný, toto nemalo ísť na okresný súd, ale na správny súd,” priblížil a dodal, že za postačujúce považuje jeho ospravedlnenie.

Michelka zároveň popiera, že ide o vyhrážanie. “Ak si vidí, že sa tu koná akt ohýbania práva, tak má zákonné možnosti, ako to preveriť, ako sa voči tomu brániť,” uviedol.

Remišová s jeho postojom nesúhlasí. “Žiadny minister sa nemôže vyhrážať nezávislému sudcovi, ak nerozhodne tak, ako si pán minister predstavuje,” oponovala poslankyňa.

„Ak nedodržuje zákon minister vnútra, ako chce hovoriť občanom, aby zákon dodržiavali? Keď občan zle zaparkuje, tak okamžite dostane pokutu 50 eur. Ak minister poruší zákon, tak sa nič nedeje,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko