Na hlavný obsah

Žena si cez Airbnb prenajala luxusný dom. Žila v ňom 575 dní bez zaplatenia, vysťahovať ju musela polícia

V dome žila od septembra 2021.

Elizabeth Hirschhornová (55) si cez platformu Airbnb prenajala dom, ktorý má hodnotu 3,5 milióna dolárov (takmer 3,3 milióna eur), v americkom meste Brentwood.

Dokázala v ňom žiť 575 dní bez zaplatenia nájomného. Vysťahovať ju nakoniec museli príslušníci polície. Americké médiá prípad sledujú už dlhodobo, o rozuzlení ako prvý informoval denník Daily Mail.

Pôvodne si rezervovala šesťmesačný pobyt, po skončení termínu sa však odmietala vysťahovať. Odvolávala sa na pandémiu koronavírusu a nelegálne postavenú sprchu. V dome žila od septembra 2021.

Majiteľ domu Saša Jovanovič (61) sa pokúšal ženu právne vysťahovať. Tá však podala protižalobu a následne požadovala 100-tisíc dolárov (vyše 93-tisíc eur) za opustenie nehnuteľnosti.

Jovanovič následne na pozemku spozoroval cudzích mužov, ako vynášajú škatule z nehnuteľnosti a nastupujú do bielej dodávky. Následne zavolal políciu, ktorá dohliadla na odchod Hirschhornovej.

„Veľmi sa mi uľavilo a zároveň som trochu zdrvený,“ povedal majiteľ domu. „Dlho to trvalo, ale teraz je konečne preč,“ dodal. Americký časopis People napísal, že Jovanovič dal okamžite vymeniť zámky, len čo sa ukázalo, že Hirschhornová nehnuteľnosť nadobro opustí.

Plánuje sa vrátiť

Právna zástupkyňa Hirschhornovej Amanda Sewardová, však upozornila právny tím prenajímateľa, že jej klientka sa plánuje do rezidencie vrátiť. Ďalej ho obvinila z obťažovania.

„Hirschhornová so mnou diskutovala o obavách z neustáleho obťažovania a sledovania,“ povedala právnička.

„Na základe mojich rozhovorov s pani Hirschhornovou vám oznamujem, že nemáte oprávnenie meniť zámky,“ pohrozila advokátka prenajímateľovi.

Na to právny zástupca pána Jovanoviča Sebastian Rucci, odpovedal: „Zámky sme vymenili, keď Hirschhornová odišla. Jej právnička reagovala, že sme sa unáhlili, keďže po odchode sa chcela vrátiť,“ uviedol advokát pre Daily Mail.

„Odpovedal som, že jej nebolo dovolené vrátiť sa späť a teraz je na nej, aby sa obrátila na súd,“ dodal Rucci.

Majiteľov právnik podal v pondelok (6. 11.) na Najvyššom súde okresu Los Angeles oznámenie o dobrovoľnom zamietnutí žaloby. Sudca následne rozhodol o zamietnutí žaloby na vysťahovanie Hirschhornovej. Žaloba o náhradu škody však naďalej prebieha.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet