Na hlavný obsah

Ďalšia veľká investícia na Slovensku: Ministerka Saková uviedla detaily

Prinesie to približne 300 nových pracovných miest.

Ďalšia veľká investícia na Slovensku: Ministerka Saková uviedla detaily
Podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (vľavo) a konateľ Porsche Werkzeugbau s.r.o. Pavol Turňa (vpravo) po podpise k investícii na Považí. Foto: TASR/Martin Baumann

Ministerstvo hospodárstva uzatvorilo zmluvu s automobilkou Porsche o investícii v priemyselnom parku v Hornej Strede. Investícia v hodnote asi 300 miliónov eur by mala priniesť približne 300 nových pracovných miest. Informovala o tom ministerka Denisa Saková (Hlas-SD).

Porsche už v tejto lokalite pôsobí a vybudovalo tam za 12 miliónov eur vývojové centrum pre robotizáciu a automatizáciu. Toto vyvíjalo technológie pre výrobu batériových modulov. V roku 2025 by sa mala spustiť výroba batériových modulov pre automobily Porsche Cayenne, ktoré sa momentálne vyrábajú v Bratislave.

Vo februári 2024 začne s výstavbou hál pre výrobu batériových modulov druhej generácie.

„Ministerstvo hospodárstva pristúpilo k investícii vo výške 28 miliónov eur, ktorá slúži k vykúpeniu pozemkov,“ priblížila Saková. Peniaze použijú na prípravu energetickej a dopravnej infraštruktúry. Dve tretiny tejto čiastky budú po vyhotovení infraštruktúry spoločnosťou Porsche uhradené naspäť do štátneho rozpočtu, dodala ministerka.

Rezort investíciu oznámil práve v deň, kedy sa v regióne hornej Nitry ukončila desaťročia trvajúca ťažba hnedého uhlia.

Pozrite si celú tlačovú konferenciu ministerky hospodárstva Denisy Sakovej:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko