Na hlavný obsah

Decembrové termíny pojednávania v kauze Dobytkár zrušili. Dôvodom je zmena člena senátu

Senát očakáva k zmene vyjadrenia procesných strán.

Decembrové termíny pojednávania v kauze Dobytkár zrušili. Dôvodom je zmena člena senátu
Ilustračná snímka - Obžalovaný nitriansky podnikateľ Norbert Bödör na súde. Foto: TASR/Ján Krošlák

Decembrové termíny hlavného pojednávania v kauze Dobytkár sú zrušené. Nové termíny určia po doručení vyjadrenia procesných strán k zmene v zložení senátu. Informovala o tom hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Katarína Kudjáková.

„V zmysle rozvrhu práce Špecializovaného trestného súdu sa od 1. decembra 2023 stáva tretím členom senátu v tejto trestnej veci JUDr. Rastislav Stieranka,“ priblížila hovorkyňa. Miesto v senáte sa uvoľnilo po dočasnom pridelení sudcu Mariána Mačuru na Najvyšší súd SR.

„Predseda senátu oznamuje procesným stranám zmenu v senáte a meno nového člena senátu s tým, že sa majú vyjadriť k ďalšiemu procesnému postupu. A teda, či súhlasia so zmenou senátu, alebo či navrhujú dokazovanie vykonať odznovu,“ podotkla Kudjáková. Procesné strany majú lehotu na vyjadrenie do 22. decembra.

Obžalobe z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku a z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti čelí finančník Martin Kvietik, nitriansky podnikateľ Norbert Bödör, exšéfovia Pôdohospodárskej platobnej agentúry Juraj Kožuch a Ľubomír Partika. Tiež podnikateľ Peter Kuba, právnik Milan Kopriva a Viktor Miklas, ktorý ako jediný vinu priznal.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu pôvodne na osem ľudí a päť právnických osôb. Jeden z obžalovaných Ľubomír Kropil v marci zomrel. Z tohto dôvodu ŠTS rozhodol v jeho prípade o zastavení trestného stíhania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko