Na hlavný obsah

Hľadali Robina k Batmanovi, jednorožca, či Boha. Netradičné názvy pracovných ponúk v roku 2023 lákali zamestnancov

Na pracovnom trhu bolo množstvo ponúk, no nedostatok uchádzačov.

Hľadali Robina k Batmanovi, jednorožca, či Boha. Netradičné názvy pracovných ponúk v roku 2023 lákali zamestnancov
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V roku 2023 bolo na pracovnom trhu množstvo ponúk zamestnania, no nedostatok uchádzačov. Firmy tak chceli lákať záujemcov netradičnými názvami ponúk, ako napríklad jednorožec kuchárom. Informoval o tom portál Profesia.

Na východe Slovenska napríklad hľadali pracovníka do bistra inzerátom nazvaným „Hľadáme jednorožca“. V inej ponuke sa firma usilovala nájsť „magického skladníka, ktorý bude čarovať so zásielkami“.

Profesia dlhodobo apeluje na firmy, aby boli inzeráty rodovo vyvážené a pri každej ponuke by mali osloviť mužov aj ženy. Skladníčky tak dostali v roku 2023 novú prezývku „skladnica“.

V Košiciach hľadali k už zamestnanému Batmanovi Robina na plný úväzok. Išlo o pozíciu asistenta projektového manažéra. V hlavnom meste zas dostal šancu mušketier ako obchodný zástupca. Firmy ale mierili aj na vyššie miesta.

Na českej Profesii uviedla jedna z firiem priamo v názve ponuky, že za nového kolegu hľadá priamo Boha. Jednou z najnetradičnejších ponúk bola minulý rok pre Vlka z Wall street. Tento rok hľadali do tímu aj leva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika