Na hlavný obsah

Kulinársky portál zostavil rebríček najhorších mäsových výrobkov. Druhé miesto obsadila slovenská saláma

V rebríčku je uvedených 79 najhoršie hodnotených mäsových výrobkov.

Kulinársky portál zostavil rebríček najhorších mäsových výrobkov. Druhé miesto obsadila slovenská saláma
Ilustračná snímka. Foto: ČTK/Patrik Uhlíř

Medzinárodný internetový kulinársky sprievodca Taste Atlas, ktorý pravidelne zostavuje rebríčky na základe hodnotenia od používateľov, tentoraz pripravil zoznam najhorších mäsových výrobkov. Upozornil na to poľský web Wirtualna Polska.

V rebríčku je uvedených 79 najhoršie hodnotených mäsových výrobkov a zastúpenie má aj Slovensko.

Na prvom mieste sa podľa hodnotenia od používateľov umiestnila poľská tlačenka. „Poľský výrobok obsahuje rôzne odrezky, kožu, krv alebo spracované hlavy a tuk z hydiny, hovädzieho mäsa a ošípaných,“ píše Taste Atlas.

Slovenské zastúpenie

Podľa rebríčka je druhým najhorším mäsovým výrobkom slovenská liptovská saláma. „Má jemnú mäsitú chuť vďaka čerstvému bravčovému tuku, ktorý sa používa na jej prípravu, a vyžaruje intenzívnu vôňu muškátového orieška a zázvoru,“ opísal Taste Atlas slovenský výrobok.

Prvú trojicu uzatvára americká šunka Smithfield, ktorá je charakteristická pre štát Virgínia. V prvej desiatke nájdeme francúzsku klobásu Andouille de Guéme, chorvátsku tlačenku, maďarskú huspeninu a taktiež aj štyri mäsové výrobky z Nemecka.

Používatelia portálu si všimli aj české výrobky. Na 17. mieste sa umiestnila česká tlačenka, 18. miesto patrí tradičnej loveckej saláme, ktorá je populárna aj na Slovensku. Zastúpenie našich západných susedov uzatvára 66. priečka, na ktorej sú špekáčiky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet