Na hlavný obsah

Mladík v Ottawe mal plánovať útok na Židov. Polícia hovorí o činoch súvisiacich s terorizmom

Informácie o mužovi nemožno zverejniť pre jeho vek.

Mladík v Ottawe mal plánovať útok na Židov. Polícia hovorí o činoch súvisiacich s terorizmom
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Kanadská polícia v piatok (15. 12.) zadržala mladíka, ktorý podľa starostu Ottawy Marka Sutcliffeho plánoval útok proti tunajšej židovskej komunite. Informuje o tom v nedeľu (17. 12.) agentúra AP, podľa ktorej polícia hovorí o činoch „súvisiacich s terorizmom“.

Mladý muž, ktorého vek nebol zverejnený, čelí obvineniu z „napomáhania teroristickej činnosti odovzdávaním inštruktážnych materiálov týkajúcich sa výbušnej látky“. Tiež z „inštrukcie osoby na vykonávanie teroristickej činnosti proti židovským osobám“.

Bližšie podrobnosti o obvinení polícia nezverejnila. Ďalšie informácie podľa nej nie je vzhľadom na vek mladíka možné zverejniť ani o ňom.

„Bol som šokovaný, keď som sa dozvedel podrobnosti o plánovanom útoku na ottawskú židovskú komunitu,“ napísal na X starosta kanadského hlavného mesta Sutcliffe. „V posledných týždňoch došlo v Ottawe k nárastu antisemitizmu. „

Nárast protižidovských incidentov hlásia aj ďalšie západné krajiny. Úrady ho často dávajú do súvislosti s vojnou Izraela proti radikálnemu palestínskemu hnutiu Hamas.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet