Na hlavný obsah

Muž pod rôznymi zámienkami vylákal od seniora takmer 450-tisíc eur. Klamal ho niekoľko rokov

Podvodník predkladal po celý čas falošné dokumenty.

Muž pod rôznymi zámienkami vylákal od seniora takmer 450-tisíc eur. Klamal ho niekoľko rokov
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Policajti z Nového Mesta nad Váhom objasnili podvod, pri ktorom senior prišiel o takmer 450-tisíc eur. Páchateľ vylákal od staršieho muža statísíce eur pod zámienkou liečby či pre potreby jeho otca, informovala trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Muž využíval rôzne zámienky, pre ktoré mu 72-ročný senior v konečnom dôsledku odovzdal 449 992 eur. „Časť tejto sumy mala byť ako pôžička, ktorá mala najskôr slúžiť na úhradu nákladov liečby a následne pohrebu páchateľovho otca,“ priblížila polícia.

Dodáva, že ďalšími zámienkami bola oprava a predaj páchateľovho domu. „Poškodenému tvrdil, že predajom domu mu chce jeho dlh splatiť,“ uviedli trenčianski policajti.

Podľa polície muž od seniora žiadal peniaze štyri roky, pričom mu predkladal sfalšované listiny, e-mailové komunikácie neexistujúcich osôb vystupujúcich v mene bankových inštitúcií, notárskych úradov, vymyslených štátnych orgánov, ktoré mali vypovedať o rôznych blokáciách na predaj uvedeného rodinného domu.

„Poškodený mu sumu 449 992 Eur poskytol spolu v 104 splátkach v hotovosti, ako aj prevodmi na bankové účty,“ dodala trenšianska polícia.

Ak páchateľovi dokážu vinu, hrozí mu desať až 15 rokov väzenia. Polícia voči nemu vzniesla obvinenie z obzvlášť závažného zločinu podvodu, stíhaný je na slobode.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny