Na hlavný obsah

Nemec o svojom prvom góle v NHL: Bol som šťastný, hoci to tak možno nevyzeralo

Výkon Nemca vyzdvihol aj tréner Devils Lindy Ruff.

Nemec o svojom prvom góle v NHL:  Bol som šťastný, hoci to tak možno nevyzeralo
Na snímke slovenský obranca Šimon Nemec. Foto: Twitter/New Jersey Devils

Slovenský hokejista Šimon Nemec skóroval za New Jersey a zaznamenal premiérový presný zásah v zámorskej NHL. Presadil sa v 30. minúte a víťazným gólom zariadil triumf Devils, ktorí vyhrali v noci na piatok na ľade Seattlu 2:1. Skórovať sa mu tak podarilo už v treťom dueli v profilige, na konte má celkovo tri kanadské body (1+2).

Prvý gól Šimona Nemca v NHL padol v 30. minúte, keď dostal spätnú prihrávku od Jespera Bratta a neobsadený vystrelil z medzikružia „z prvej“. Jeho tím ustál aj tlak v úplnom závere vrátane nastrelenej žŕdky od Vincea Dunna jedenásť sekúnd pred sirénou a vyhral piaty z predošlých šiestich duelov.

Seattle naopak okúsil prehru už šiestykrát v rade. Nemec mal okrem gólu aj plusku a gól strelil zo svojej jedinej strely na bránku. Na ľade strávil ako člen elitnej formácie 19:55 minúty. Veľkou oporou Devils bol brankár Akira Schmid, ktorý z 38 striel pustil za svoj chrbát len jeden puk.

„Pri strele som nerozmýšľal. Vypálil som a padlo to tam. Bol som šťastný, hoci to tak možno nevyzeralo. Prvý gól si človek zapamätá do konca života. Mám veľkú radosť,“ citoval oficiálny portál profiligy slová Nemca, ktorého výkon opäť vyzdvihol tréner Lindy Ruff. „Ďalší vydarený zápas. Dokázal si nájsť správnu pozíciu a zakončiť, skvelá strela. Ukázal aj niekoľko ďalších ofenzívnych manévrov. Jeho hokejový cit a schopnosť správneho rozhodovania sa mi páčia.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport