Na hlavný obsah

NHL: Tatar zariadil víťazstvo Seattlu, prispel gólom i asistenciou

Bod za asistenciu si pripísal aj Ružička.

NHL: Tatar zariadil víťazstvo Seattlu, prispel gólom i asistenciou
Slovenský útočník Tomáš Tatar sa teší z gólu do siete Anaheimu. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel víťazným gólom a asistenciou k triumfu Seattlu na ľade Anaheimu 3:2. Slovenský útočník nastúpil v elitnom útoku Kraken a po štyroch dueloch od výmeny z Colorada má na konte štyri body (2+2).

Asistenciu si pripísal v drese Calgary útočník Adam Ružička, ktorého bod však nezabránil prehre Flames na ľade Los Angeles (3:5).

Tatar odohral 14:32 min a v prvej tretine sa podieľal asistenciou na góle obrancu Vincea Dunna. V 49. minúte sa zaslúžil o víťazný presný zásah, keď si puk natiahol na bekhend a prekonal Čecha Lukáša Dostála. Tatar odohral duel v prvom útoku po boku Matthewa Beniersa a Jonathana Eberleho.

V noci na nedeľu (24. 12.) ohúrili až dva góly, ktoré padli efektným štýlom Michigan. Prvýkrát v kariére sa podarilo takto prekonať brankára útočníkovi Chicaga Connorovi Bedardovi. Už tretí raz v profilige sa blysol „lakrosovým“ zakončením útočník Anaheimu Trevor Zegras.

Známy presný zásah Michigan pomenovali po Mikeovi Leggovi z Michiganu, ktorý sa ako prvý presadil po takomto zakončení počas turnaja NCAA v roku 1996. Hráč si pri ňom naberie puk na svoju hokejku za bránkou súpera a keď sa presunie pred ňu, zblízka pošle puk do siete.

Ružička s asistenciou, no Calgary s prehrou

Ružička odohral duel v štvrtom útoku Flames. Dôveru trénera Ryana Husku však dostal v tretej tretine v presilovej hre, keď po jeho asistencii znížil Blake Coleman na rozdiel gólu. Calgary už v závere nedokázalo v záverečnej hre bez brankára vyrovnať. Do prázdnej bránky spečatil víťazstvo Kings desiatym gólom v sezóne Quinton Byfield.

Ružička odohral 10:48 min a okrem asistencie zaznamenal mínusový bod a jednu strelu na bránku. Jeho krajan a spoluhráč Martin Pospíšil odohral v druhej formácii 9:48 min a pripísal si plusový bod a dvojminútový trest.

Víťazne vyšiel zo súboja Martin Fehérváry – Erik Černák druhý menovaný. Jeho Tampa Bay uspela na ľade Washingtonu 2:1 po samostatných nájazdoch. Černák si pripísal jeden plusový bod a s minutážou 23:40 min bol druhým najvyťažovanejším bekom svojho tímu.

Podobnú porciu (22:11 min) odohral aj Fehérváry, od ktorého strávil na ľade viac z tímu Capitals iba jeho spoluhráč z prvej obrany John Carlson.

Obranca Šimon Nemec sa tešil z výhry New Jersey a v jedenástom stretnutí profiligy odohral 20:54 min, vďaka čomu patril tiež medzi hráčov s najvyšším časom stráveným na ľade.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport