Na hlavný obsah

O život prišli ďalší izraelskí vojaci. Tanky sú už v južnej časti Pásma Gazy

Všetci traja vojaci prišli o život v severnej časti Gazy.

O život prišli ďalší izraelskí vojaci. Tanky sú už v južnej časti Pásma Gazy
(ilustračná fotografia) Foto: TASR/AP

Izraelská armáda v pondelok oznámila, že počas bojov v Pásme Gazy zahynuli ďalší traja izraelskí vojaci. Počet obetí na životoch v radoch izraelskej armády tak od začiatku vojny stúpol na 75, informovala agentúra AFP.

Všetci traja vojaci prišli o život v severnej časti Gazy v priebehu nedele, spresnila armáda. V celkovej bilancii obetí izraelských ozbrojených síl, ktorá tak stúpla na minimálne 401, sú zahrnutí aj tí, ktorí zahynuli pri útoku kománd palestínskeho militantného hnutia Hamas na juh Izraela zo 7. októbra, ako aj vojaci, záložníci, obrancovia kibucov a ďalší, spresňuje AFP.

Desiatky izraelských tankov medzitým podľa očitých svedkov dorazili na juh Pásma Gazy, do blízkosti mesta Chán Júnis. Očakáva sa, že izraelská armáda v tejto oblasti čoskoro začne s pozemnými operáciami.

Popri tankoch videli svedkovia aj obrnené vozidlá a buldozéry, píše AFP. Jeden zo svedkov uviedol, že izraelské vojenské vozidlá sa nachádzali vo vzdialenosti asi dva kilometre vo vnútri pásma, neďaleko dediny Karára pri Chán Júnise.

Ďalší svedkovia videli izraelské tanky na južnom úseku cesty Saláh-ad-Dín, ktorá spája severnú a južnú časť Pásma Gazy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet