Na hlavný obsah

S vládou R. Fica je viac ľudí nespokojných ako spokojných, ukázal prieskum AKO

Nespokojnosť vyjadrilo 46,7 percenta opýtaných.

S vládou R. Fica je viac ľudí nespokojných ako spokojných, ukázal prieskum AKO
Predseda strany Smer-SD Robert Fico. Foto: SITA/Diana Černáková

So štvrtou vládou Roberta Fica (Smer-SD) je nespokojných 46,7 percenta ľudí. Ukázal to prieskum agentúry AKO pre televíziu JOJ. Spokojnosť s krokmi vládnej koalície vyjadrilo 40,3 percenta opýtaných. Svoj k téme nevedelo alebo nechcelo uviesť 13 percent respondentov.

S krokmi Ficovej vlády pritom bolo určite spokojných 19,4 percenta opýtaných. Túto kategóriu s prevahou tvorili voliči Smeru-SD. Nasledovali voliči Republiky, Hlasu-SD a SNS. Možnosť „asi spokojný“ označila viac ako pätina respondentov (20,4 percenta).

Určite nespokojní s vládou Smeru, Hlasu a SNS bolo 46,7 percenta opýtaných. Z nich to boli najmä voliči hnutia Demokrati, PS, SaS, trojkoalície Slovensko/KÚ/Za ľudí. Asi nespokojných bolo 13,2 percenta ľudí. Najviac nespokojní boli voliči hnutia Slovensko, ďalej hnutia Szövetség-Aliancia, Republika, Sme rodina. Ale aj Hlasu, KDH, SNS.

„Z pohľadu sociodemografických kategórií nespokojnosť vyjadrili nadpriemerne často: najmladšia veková skupina (18-33 rokov), VŠ vzdelaní, obyvatelia Bratislavského kraja,“ uvidela TV JOJ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko