Na hlavný obsah

Tipos extraliga: Slovan odčinil prehru, Michalovčania a Popradčania naďalej stúpajú v tabuľke

Spišiaci sa po výhre nad Mikulášom vrátili na čelo tabuľky.

Tipos extraliga: Slovan odčinil prehru, Michalovčania a Popradčania naďalej stúpajú v tabuľke
Na snímke radosť hokejistov HK Nitra a HK Dukla Ingema Michalovce. Foto: TASR, koláž: RTVS

Hokejisti Spišskej Novej Vsi sa po nedeľňajšom (3. 12.) 24. kole Tipos extraligy vrátili späť na čelo tabuľky. Spišiaci zdolali Liptovský Mikuláš 4:2 aj vďaka čistému hetriku Martina Bakoša a na poste lídra vystriedali Košice, ktoré prehrali na ľade Banskej Bystrice 1:2. Hráči Michaloviec a Popradu potvrdili formu a natiahli svoje víťazné série.

V najlepšej šestke až štyri kluby z východu

Spišiaci zvládli aj svoj dvanásty domáci duel vďaka presným zásahom útočníka Bakoša. Potvrdili tak pozíciu najlepšieho tímu na domácom ľade. Stretnutie malo aj charitatívny rozmer, diváci po prvom góle domácich hodili na ľad plyšové hračky, ktoré neskôr potešia deti s neľahkým osudom. Bol to už štvrtý ročník akcie „Hoď plyšákom“.

Košičania zaknihovali tretiu prehru v sérii a majú dvojbodové manko na prvé miesto. Hostia inkasovali už v 38. sekunde z hokejky Petrisku. Úradujúci slovenský majster vyrovnal vďaka Bretonovi, ale domácim prinavrátil vedenie Bačík koncovkou spoza kruhu a tím spod Urpína ustál aj hru súpera v šestici bez brankára.

Michalovčania zvíťazili už v siedmom stretnutí v sérii a vyšvihli sa na tretiu pozíciu. Východniari viedli po prvej tretine 2:0, ale Zvolen dokázal stav otočiť a v 47. minúte Kubka upravil na 3:2. Hostia však výsledok zvrátili a získali tri body. Svoj prvý gól v sezóne dosiahol Kristofers Bindulis a v závere rozhodol Mathew Santos. Mužstvo Petra Oremusa prehralo vo ôsmom z uplynulých deviatich zápasov a v tabuľke kleslo na štvrtú priečku.

Hráči Popradu natiahli svoju sériu triumfov na päť duelov. „Kamzíci“ viedli v Trenčíne už po dvoch tretinách 4:0. Premiérové góly v sezóne zaznamenali obrancovia Garret McFadden a Boris Brincko. Nakoniec uspeli na ľade Dukly 5:1. Pod vedením Todda Bjorkstranda stratili len štyri body a patrí im piate miesto.

Slovan uspel na ľade Humenného 5:1 a odčinil zahanbujúcu prehru v Michalovciach (1:10). Až sedem kanadských bodov si v zápase pripísalo druhé útočne trio Slovana – Pecararo, Poirier, Ranford. Nováčik súťaže je stále na poslednej 12. pozícii a na jedenásty Trenčín stráca naďalej osem bodov.

Víťazstvo Slovana režírovala druhá formácia

Hokejisti HC Slovan Bratislava zdolali v nedeľnom (3. 12.) 24. kole Tipos extraligy domáce HC 19 Humenné 5:1. Až sedem kanadských bodov si v zápase pripísalo druhé útočne trio Slovana – Pecararo, Poirier, Ranford.

HC 19 Humenné – HC Slovan Bratislava 1:5 (1:1, 0:4, 0:0)

Góly: 20. Kuru (Handlovský) – 11. Ranford (Pecararo, Poirier), 22. Šille (Takáč), 25. Poirier (Pecararo, Ranford), 28. Findlay (Golian, Brown), 30. Poirier (Lalonde, Korenčik). Rozhodovali: Jobbágy, Snášel – Šoltés, Pribula, vylúčení: 5:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0.

Humenné: Kozel (28. Galimov) – Glazkov, Novický, Meliško, Sergienko, Novota, Diakov, Fereta – Pereskokov, Kuru, Handlovský – Šoltés, Lucenius, Borov – Horvát, Linet, Lačný – Ragan, Krajňák, Thomka

Slovan: Godla – Lalonde, Korenčík, Golian, Beňo, Gachulinec, Demo, Jendek, Masnica – Brown, Findlay, Takáč – Pecararo, Poirier, Ranford – Fominych, Šille, Žitný – Jasenec, Preisinger, Török


Začiatok duelu na ľade nováčika pripomínal šachovú partiu. Hralo sa na oboch stranách, no bez väčších príležitostí či hernej prevahy jedného tímu. Skóre sa prvýkrát zmenilo v 11. minúte, keď sa presadil Ranford. Domáci však stihli tesne pred prvým klaksónom vyrovnať vo vlastnom oslabení po bekhendovom zakončení Kuruho.

Chlieb sa lámal počas prostrednej tretiny. „Belasí“ v nej udreli až štyrikrát, keď sa postupne na streleckú listinu zapísali Šille, Finlay a dvakrát Poirier. Po štvrtom góle nahradil v humenskej bráne Kozla Rus Galimov. V poslednej dvadsaťminútovke už diváci gól nevideli a hostia tak po piatkovej zahanbujúcej prehre v Michalovciach (1:10) zdolali Humenné o štyri góly.

Bakoš čistým hetrikom vrátil Spišiakov na prvú priečku

Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v nedeľňajšom (3. 12.) zápase 24. kole Tipos extraligy nad HK 32 Liptovský Mikuláš 3:2. Spišiaci potvrdili pozíciu najlepšieho tímu na domácom ľade, na ktorom triumfovali vo všetkých 12 doterajších dueloch. Útočník Martin Bakoš zaznamenal čistý hetrik.

HK Spišská Nová Ves – HK 32 Liptovský Mikuláš 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)

Góly: 11. Bakoš (Kerbashian, Valach), 15. M. Bakoš (Archambault, Žiak), 48. Bakoš (Merežko, Archambault) – 9. Avcin (Vasilyev, Sukeľ), 49. Valigura (Tkáč, Vankúš). Rozhodovali: Korba, Štefík – D. Konc ml., Bogdaň, vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2612 divákov.

Spišská Nová Ves: Surák – Merežko, Ališauskas, Valach, Groch, Žiak, Romaňák, Vaverčák – Archambault, Nellis, Bakoš – Drábek, Kerbashian, Majdan – Vandas, Myklucha, Džugan – Danielčák, Bortňák, Vartovník – Zöld

Liptovský Mikuláš: Krasikov – Lalík, Mezovský, Vasilyev, Žilka, Fekiač, Hraško, Nátny – Lahtinen, Quince, Avcin – Berry, Egle, A. Nauš – Sukeľ, Uhrík, T. Nauš – Tkáč, Vankúš, Valigura


Hostia sa dostali do vedenia v 9. minúte, keď Alexander Avcin v presilovej hre prekonal brankára Filipa Suráka. Spišiaci však o dve minúty vyrovnali, počas početnej výhody sa presadil Martin Bakoš a zaznamenal svoj prvý gól v sezóne.

V 15. minúte domáci upravili na 2:1 a opäť bol strelcom presného zásahu Bakoš. Diváci čakali na ďalší presný zásah až do tretej časti. Igor Merežko našiel pred bránou úplne voľného Bakoša, ktorý skompletizoval hetrik. Liptovský Mikuláš o 57 sekúnd znížil na 2:3 vďaka Adriánovi Valigurovi, no to bolo z jeho strany už všetko.

Bystrica aj Košice natiahli svoje šnúry

V 24. kole Tipos extraligy zdolali hokejisti Banskej Bystrice na svojom ľade Košice 2:1 a pripísali si tak tretiu výhru v sérii. Hostia z východu republiky zaknihovali na opačnej strane tretiu prehru po sebe. Víťazný gól strelil obranca Patrik Bačík.

HC´ 05 Banská Bystrica – HK Košice 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Góly: 1. Petriska (D. Stránsky, R. Faith), 55. Bačík (Gašpar) – 51. Breton (Berger), Rozhodcovia: Výleta, P. Stano – Gegáň, Tichý. Vylúčení na 2. min: 1:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2013 divákov.

Banská Bystrica: Krošelj – Šenkeřík, Bačík, D. Stránsky, Hora, Luža, Ďatelinka, Žabka – Turnbull, Vela, Wilkins – Petriska, Adam, Faith – Gašpar, Bíreš, Macek – Výhonský, A. Stránsky, Štrauch

Košice: Janus – Olsson, Breton, Ferenc, Šedivý, A. Bartoš, Mihálik – Jääskeläinen, Pollock, Fejes – Lamper, Berger, Lunter – Rogoň, Michal Chovan, Bartánus – Bačo, Šimun, Havrila

Domáci mali skvelý úvod, keď už v 28. sekunde zvonila žŕdka po stere Šenkeříka spoza kruhu a o desať sekúnd sa tešili z gólu Petrisku, ktorý tečoval puk v medzikruží po strele obrancu Stránskeho – 1:0.

Duel prerušilo prasknuté plexisklo na tridsať minút spolu z predčasnou prestávkou a po nej sa už skóre v dohrávanej prvej a celej druhej tretine nezmenilo. Viac z hry i šancí mali Bystričania, najmä Vela, Šenkeřík a v úniku Petriska, Janus podržal svoj tím.

V tretej tretine hostia vyrovnali po strele Bretona z ľavej strany, ale dlho sa z vedenia netešili, pretože na opačnej strane prinavrátil vedenie „baranom“ Bačík koncovkou spoza kruhu a tím spod Urpína ustál aj hru súpera v šestici bez brankára.

Trápenie Nových Zámkov pokračuje

Hokejisti HK Nitra zvíťazili v nedeľňajšom (3. 12.) stretnutí 24. kola Tipos extraligy v krajskom derby nad Novými Zámkami 5:2. Nitrania ukončili trojzápasovú sériu prehier, Novozámčania nebodovali už päťkrát za sebou.

 HK Nitra – HC Mikron Nové Zámky 5:2 (1:0, 3:0, 1:2)

Góly: 8. Jackson (Gates, Gill), 21. Harper (Gill), 23. Gill (Bača, Buček), 29. Jackson (Gates), 42. Bubela (Gates, Stacha) – 41. T. Mikúš (J. Mikúš, Mamčics), 44. Roy. Rozhodovali: Novák, Baluška – Frimmel, Jurčiak, vylúčení: 4:7 na 2 min, navyše: Mamčics (Nové Zámky) TH za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 2701 divákov

Nitra: Košarišťan – Cotton, Bača, Valent, Gajdoš, Vitaloš, Stacha, Fatul – Jackson, Gill, Buček – Bubela, Gates, Harper – Lacka, Čederle, Okoličány – Vybiral, Bartakovics, Bajtek – Šramaty

Nové Zámky: Kantor – Lee, Roman, Ligas, Mamčics, Novajovský, Kozák, Laurenčík – Michnáč, Roy, Stupka – Števuliak, Prokeš, Barto – J. Mikúš, Johnson, T. Mikúš – Kováč, Ondrušek, Ružek


 Duel sa lámal na začiatku prostrednej časti hry, keď hostia inkasovali v priebehu dvoch minút dva góly zásluhou Harpera a Gilla. V 29. minúte sa presadil druhýkrát v stretnutí ďalší legionár Jackson a Nitra tak vstúpila do záverečného dejstva s pohodlným náskokom 4:0.

Novozámčania dokázali po 36 sekundách tretej časti znížiť, no už o necelú minútu upokojil „corgoňov“ presným zásahom Bubela. Záver stretnutia poznačil tvrdý zákrok hosťujúceho Mamčicsa na Gajdoša. Lotyšský obranca trafil hlavu slovenského reprezentanta a videl trest v hre.

Popradčania sa aj naďalej nesú na víťaznej vlne

Hokejisti HK Poprad zvíťazili v nedeľňajšom (3. 12.) 24. kole Tipos extraligy na ľade HK Dukla Trenčín 5:1. „Kamzíci“ triumfovali v piatom zápase za sebou a posunuli sa na 4. miesto tabuľky. Trenčania pridali druhú prehru po sebe a zostali na 11. priečke.

HK Dukla Trenčín – HK Poprad 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)

Góly: 59. Conway (Ahl, Pietroniro) – 3. Peresunko (McFadden), 15. McFadden, 37. Záborský (Urbánek), 39. Brincko (Calof, Mlynarovič), 56. Kukuča (Peresunko, McFadden). Rozhodovali: Žák, Klejna – Orolin, Valo, vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:1, 1565 divákov.

Trenčín: LaCouvee (41. Borák) – Pietroniro, Starosta, Kupec, Ekberg, M. Hudec, Nemčík – Giľák, Sojčík, D. Hudec – Charbonneau, Conway, Ahl – Sloboda, Lichanec, Krajčovič – Petráš, Baláž, Immo

Poprad: Vay – Turan, McFadden, Brincko, Kotvan, J. Brejčák, D. Brejčák, Mešár – Peresunko, Coulter, Dmowski – Calof, Urbánek, Záborský – Kukuča, Mlynarovič, Svitana – Šotek, Paločko, Bodnár

Ukrajinský útočník hostí Oleksandr Peresunko otvoril skóre duelu v 3. minúte, keď sa presadil po individuálnej akcii v presilovej hre. Popradčania zvýšili svoje vedenie ešte počas prvej tretiny. Garret McFadden zaznamenal v oslabení svoj prvý gól v sezóne.

„Kamzíci“ v druhom dejstve pridali ďalšie dva presné zásahy a mali k dobru už štvorgólový náskok. Presne zakončili Tomáš Záborský a premiérovo aj Boris Brincko. V 56. minúte Andrej Kukuča upravil na 5:0. Za domácich znížil 72 sekúnd pred koncom Scott Conway a prekazil čisté konto Adamovi Vayovi.

Zápas plný obratov pre Michalovce

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce triumfovali v nedeľňajšom (3. 12.) zápase 24. kola Tipos extraligy na ľade Zvolena 4:3. Domáci prehrali vo ôsmom z uplynulých deviatich zápasov a v tabuľke klesli na štvrté miesto. Michalovčania zaznamenali siedme víťazstvo za sebou a dostali sa na tretiu priečku, práve pred svojho nedeľného súpera.

HKM Zvolen – HK Dukla Ingema Michalovce 3:4 (0:2, 2:0, 1:2)

Góly: 27. Viedenský (Zuzin, Sládok), 39. Bondra (C. Hults, Mucha), 47. Kubka (Fekiač, Kolenič) – 5. Puliš (Pišoja, Michalčin), 12. Heard (Solenský), 49. Bindulis (Daugavinš), 58. Santos (Pearsopn). Rozhodovali: Crman, J. Konc ml. – Ordzovenský, Stanzel, vylúčení: 7:10 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 1402 divákov.

Zvolen: Kupsky – Hain, Rauhauser, Mudrák, Sládok, Kubka, C. Hults, Čulík – Šiška, M. Hults, Bondra – Mucha, Langkow, Hecl – Marcinek, Viedenský, Zuzin – Kolenič, Fekiač, Csányi

Michalovce: Škorvánek – Pišoja, Acolatse, Bindulis, Michalčin, Bodák, Cibák, Stripai – Daugavinš, Pearson, Santos – Puliš, Heard, Valach – Paločko, Suja, Bjalončík – Vašaš, Solenský, Kabáč


Hostia v prvej tretine potvrdili formu z uplynulého obdobia a strelili dva góly v presilových hrách. V 5. minúte Radovan Puliš tečoval strelu Milanu Pišoju a o sedem minút neskôr zakončil presne Mitchell Heard.

Zvolenčania však v druhej časti vyrovnali stav na 2:2. V 27. minúte znížil Marek Viedenský a pred prestávkou skóroval v presilovke Radovan Bondra. Domáci sa v treťom dejstve dostali prvýkrát do vedenia vďaka Branislavovi Kubkovi, no Michalovčania stav zvrátili a získali tri body. Svoj prvý gól v sezóne dosiahol Kristofers Bindulis a v závere rozhodol Mathew Santos.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport