Na hlavný obsah

V čase streľby bol v kancelárii s malou dcérou. Matěj Metelec opísal paniku a útek pred vrahom

So svedkom sa v mimoriadnom vysielaní Rádia Slovensko rozprával redaktor RTVS Daniel Mališ.

V čase streľby bol v kancelárii s malou dcérou. Matěj Metelec opísal paniku a útek pred vrahom
Policajt hliadkuje pred budovou Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej (FF UK) po streľbe v centre Prahy. Foto: TASR/AP Photo/Petr David Josek

V budove Filozofickej fakulty Karlovej univerzity v Prahe sa počas útoku nachádzali stovky ľudí. Medzi nimi bol aj zamestnanec Matěj Metelec. V čase streľby bol vo svojej kancelárii na prízemí aj so svojou malou dcérou, obom sa podarilo z budovy odísť včas. So svedkom sa v mimoriadnom vysielaní Rádia Slovensko rozprával redaktor RTVS Daniel Mališ.

„Okolo fakulty začali húkať sirény, zvnútra sa ozýval nejaký krik. Volala mi žena, či sa tam niečo deje, ktorá bola na druhej strane rieky. Otvoril som okná a videl som, že tam behajú a kričia,“ opísal situáciu Metelec. Dodal, že v práci mal aj dcéru.

„Otvoril som dvere von a videl som na chodbe, ako sa tam zbiehajú ľudia na schodoch,“ dodal. Jedna zo študentiek mu na chodbe povedala, že je tam pravdepodobne strelec a že majú opustiť budovu.

„Čo som začul, streľba začala niekde na štvrtom poschodí, my sme utiekli do kaviarne, ktorá je naproti zadnému vchodu,“ priblížil a dodal, že potom ich odviedli do Rudolfína, kde ich prehľadali. Tí, čo niečo videli, podávali výpoveď.

Príbeh strelca riešiť nechce a tvrdí, že by mal byť zabudnutý. „Myslím si, že skôr by sme sa mali zamerať na obete, než na neho,“ povedal svedok. Potvrdil, že univerzita vyhlásila zimné prázdniny o niečo skôr a výučba skončila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko