Na hlavný obsah

V hlavnom meste má vyrásť nový polyfunkčný komplex za desiatky miliónov eur

Pribudnú nové byty.

V hlavnom meste má vyrásť nový polyfunkčný komplex za desiatky miliónov eur
Pohľad z Bratislavského hradu na rieku Dunaj, Starý most a Most Apollo. Foto: TASR/Dano Veselský

V bratislavskej mestskej časti (MČ) Vrakuňa má vyrásť polyfunkčný komplex. Vyplýva to zo zámeru s názvom Nový Majerhof. Investor, spoločnosť Malý Dunaj Development, predložil projekt na posudzovanie vplyvov na životné prostredie. Investičné náklady by mali dosiahnuť približne 50 miliónov eur.

Výstavbu plánujú blízko ulíc Amarelková a Ihličnatá. Polyfunkčný komplex počíta s funkciou obytnou a s funkciou občianskej vybavenosti.

„Súčasťou zámeru budú nové prvky dopravnej a technickej infraštruktúry, nové plochy zelene s detskými ihriskami a športoviskami orientovanými pre rezidentov polyfunkčného komplexu, jeho návštevníkov, ako aj denných pasantov,“ dodal investor v zámere.

Navrhovaný komplex má pozostávať z niekoľkých budov, kde prvé nadzemné podlažie bude slúžiť na občiansku vybavenosť. Ďalšie podlažia budú slúžiť ako obytné územie.

„Výnimkou je objekt B1, ktorý pozostáva len z plôch občianskej vybavenosti. Objekty v hlavnej časti polyfunkčného objektu sú vybavené podzemnou časťou na úrovni prvého podzemného podlažia určenou na parkovanie vozidiel,“ ozrejmil. Celkovo má vzniknúť aj 450 parkovacích miest.

V rámci občianskej vybavenosti má ísť o nové priestory orientované na kultúru. Napríklad viacúčelová sála, kino, knižnica, zdravotníctvo či materská škola.

Tiež sa v bezprostrednom okolí zariadenia uvažuje so zriadením novej zastávky mestskej hromadnej dopravy. Začiatok výstavby plánujú v roku 2025 a výstavba by mala trvať tri roky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny