Na hlavný obsah

Výhražný e-mail mali dostať aj školy v Žiline a Prešove. Policajný prezident odporučil ich dočasne uzavrieť

Polícia v prípade začala trestné stíhanie.

Výhražný e-mail mali dostať aj školy v Žiline a Prešove. Policajný prezident odporučil ich dočasne uzavrieť
Prezident Policajného zboru Ľubomír Solák. Foto: TASR/Martin Baumann

Výhražný e-mail mali dostať aj stredné školy a gymnáziá v Žiline a Prešove. Informoval o tom v utorok (5. 12.) policajný prezident Ľubomír Solák.

Školám odporučil dočasné uzavretie, až kým bezpečnostné riziko nepominie. Neznámy páchateľ uviedol, že má v úmysle odpáliť výbušniny v stredu (6. 12.). Požaduje 100-tisíc eur. Šéf polície však nevylúčil, že opatrenia budú trvať aj po tomto dátume.

Všetky bezpečnostné zložky spolupracujú na zistení identity páchateľa aj so zahraničnými zdrojmi. Vystopovanie digitálnej stopy páchateľa je však podľa policajného prezidenta sťažené.

Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku. Polícia podľa Soláka vykonala na školách, ktoré dostali výhražný e-mail, všetky bezpečnostné opatrenia. „Aby sa predišlo ohrozeniu života a zdravia detí a personálu škôl,“ uviedol.

Výhražný e-mail podľa predošlých informácií dostalo Gymnázium Alberta Einsteina v bratislavskej Petržalke, Gymnázium Ivana Horvátha v bratislavskom Ružinove a Gymnázium Antona Bernoláka v Senci.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko