Na hlavný obsah

A. Danko mal po nehode zavolať políciu, myslí si T. Gašpar. Povedal, prečo nemôže byť záznam zverejnený

Je otázne, prečo Danko políciu nevolal, poznamenal Gašpar.

A. Danko mal po nehode zavolať políciu, myslí si T. Gašpar. Povedal, prečo nemôže byť záznam zverejnený
Tibor Gašpar Foto: TASR/Jaroslav Novák

Predseda výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť a bývalý policajný prezident Tibor Gašpar (Smer-SD) by význam kamerových záznamov nehody šéfa SNS Andreja Danka nepreceňoval. Zároveň sa domnieva, že Danko mal po nehode zavolať políciu.

„K zverejneniu vám poviem ako bývalý vyšetrovateľ jednu vec,“ vyjadril sa Tibor Gašpar v relácii RTVS Otvorene s Annou Vargovou k videu so záznamom nehody Andreja Danka. Povedal, že záznam nemôže byť zverejnený, pretože ak nebol vypočutý vodič a videl by záznam nehody, mohol by svoju výpoveď prispôsobiť tomu, čo bolo na videu.

Gašpar sa domnieva, že šéf národniarov mal po kolízii so semaforom zavolať políciu. „Otázne je, prečo ju nezavolal,“ poznamenal Gašpar. Doplnil, že si treba počkať na závery vyšetrovania.

Predseda výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť sa vyjadril, že fúkanie zrejme prišlo s odstupom 15 hodín preto, lebo sa k Dankovi policajti skôr nedostali.

Minulý týždeň odmietla koalícia schváliť program schôdze o odvolaní Andreja Danka z funkcie podpredsedu národnej rady. Brannobezpečnostný výbor, ktorý sa mal zaoberať v utorok (23. 1.) autonehodou Andreja Danka, nebol uznášaniaschopný.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sľuboval, že do konca minulého týždňa zverejní videozáznamy súvisiace s nehodou. S odvolaním na prebiehajúce trestné stíhanie tak ale neurobil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko