Na hlavný obsah

Braisazová-Bouchetová potvrdila dominanciu a vyhrala štvrté preteky po sebe. Kapustová opäť bodovala

Francúzska biatlonistka je líderkou celkového poradia.

Braisazová-Bouchetová potvrdila dominanciu a vyhrala štvrté preteky po sebe. Kapustová opäť bodovala
Francúzska biatlonistka Justine Braisazová-Bouchetová. Foto: TASR/AP

Francúzska biatlonistka Justine Braisazová-Bouchetová triumfovala v piatkových (5. 1.) rýchlostných pretekoch na 7,5 km na podujatí štvrtého kola Svetového pohára v Oberhofe. V nemeckom stredisku zvíťazila aj napriek dvom chybám na strelnici a upevnila si post líderky prestížneho seriálu.

V cieli mala náskok 4,4 sekundy pred domácou reprezentantkou Franziskou Preussovou. Tretia finišovala ďalšia Francúzka Sophie Chauveauová s mankom 4,6 s.

Zo štvorice slovenských reprezentantiek skončila najvyššie Ema Kapustová, keď obsadila 39. miesto, získala ďalšie dva body a ako jediná postúpila do sobotňajšej (6. 1.) stíhačky.

Dvadsaťsedemročná Francúzka nadviazala na výkony z konca minulého roka, keď v Lenzerheide triumfovala v šprinte, stíhačke a aj pretekoch s hromadným štartom.

Braisazová-Bouchetová dosiahla štvrté víťazstvo v rade, celkovo deviate v kariére a druhé v rýchlostných pretekoch. Chauveauová sa dostala prvýkrát na pódium, keď vylepšila svoje maximum, ktorým bolo 4. miesto počas minulej sezóny.

Ďalší úspech Kapustovej

Kapustová na strelnici neminula ani raz a obsadila 39. priečku (+2:08,0 min). Dvadsaťjedenročná biatlonistka bodovala druhýkrát za sebou, v piatok si pripísala dva body. Vo švajčiarskom Lenzerheide obsadila v stíhacích pretekoch 28. miesto, čo je jej doterajšie maximum vo SP.

„Je to tu celkom náročné, hlavne beh na štadión a do cieľa. Keď tam zafúkalo, bolo to nekonečné. Mám radosť z ďalších bodov, motivuje ma to. Strelecky som to dnes zvládla super vzhľadom na to, ako fúkalo. Bežecky som sa cítila celkom fajn, no posledný úsek mi ešte nejako nevychádza. Išla som na ňom sama, bol vietor. Priznávam, že to mi nevyšlo. Zajtra je stíhačka a nová šanca. Budem sa snažiť urobiť maximum a uvidíme, na čo to bude stačiť,“ zhodnotila.

Mária Remeňová mala bilanciu 1+0 a skončila na 62. pozícii (+2:59,3) a len tesne o dve miesta jej ušla miestenka do sobotňajšej stíhačky. Jej dvojička Zuzana urobila rovnako jednu chybu a figurovala na 74. priečke so stratou 3:29,6 min, Júlia Machyniaková skončila s jednou chybou na 89. pozícii (+5:04,6).

V sobotu sú v Oberhofe na programe stíhacie preteky mužov (12.25 h) a žien (14.40 h). Podujatie 4. kola SP v nemeckom stredisku uzavrú v nedeľu (7. 1.) štafety.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport