Na hlavný obsah

Do domu strelca z pražskej univerzity sa niekto vlámal, stráži ho polícia

Či z domu niečo zmizlo, polícia nechcela komentovať.

Do domu strelca z pražskej univerzity sa niekto vlámal, stráži ho polícia
Policajné auto stojí pred domom strelca z pražskej univerzity. Foto: ČTK/Bejšáková Sandra

Do domu strelca z pražskej Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej (UK) sa údajne niekto vlámal. V utorok (2. 1.) o tom informoval český portál Novinky.cz. Dom v obci Hostouň v okrese Kladno z tohto dôvodu stráži polícia.

„Môžem potvrdiť, že pred týždňom sme dostali hlásenie o pokuse o vlámanie do tohto domu. Následne evidujeme dokonané vlámanie do tohto domu,“ pre portál uviedla policajná hovorkyňa Michaela Richterová.

Polícia oba prípady vyšetruje. Či niečo z domu zmizlo prípadne výšku vzniknutej škody policajná hovorkyňa nechcela konkretizovať.

K útoku v hlavnej budove Filozofickej fakulty (UK) v Prahe došlo 21. decembra popoludní. Študent tam zastrelil na mieste 13 ľudí, jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici. Zranenia utrpelo ďalších 25 ľudí. Útočník napokon zastrelil aj sám seba.

Ešte pred streľbou v Prahe zabil doma aj svojho otca. Neskôr sa ukázalo, že 24-ročný študent bol aj vrahom 32-ročného muža a jeho dvojmesačného dieťaťa, ktorých zastrelil necelý týždeň predtým v Klánovickom lese na východnom okraji Prahy. Páchateľ mal zbrojný pas a legálne vlastnil niekoľko zbraní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet