Na hlavný obsah

Investigatívna relácia RTVS Reportéri oslavuje: Za 20 rokov majú za sebou stovky napínavých príbehov a odhalení

Výročie reportéri oslávili aj v spoločnosti bývalých televíznych kolegov.

Investigatívna relácia RTVS Reportéri oslavuje: Za 20 rokov majú za sebou stovky napínavých príbehov a odhalení
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Investigatívna relácia RTVS Reportéri má 20 rokov. Za toto obdobie má za sebou takmer 2 500 reportáží, káuz, napínavých príbehov a odhalení. Výročie reportéri oslávili aj v spoločnosti bývalých televíznych kolegov.

Novinári, ktorí bojujú za spravodlivosť a morálku. S nebojácnym odhodlaním odhaľujú pravdu a pri tom nenechávajú kameň na kameni.

„Som nesmierne hrdá na ľudí, ktorí rozmieňajú problémy na drobné a poukazujú na veci, na ktoré sa poukazuje ťažko. Novinári sú tu na to, aby poukazovali na problémy, na zlyhanie systému, ale aj zlyhanie jednotlivcov,“ uviedla dramaturgička relácie Reportéri Andrea Fajnorová.

Výročiu Reportérov sa v Správach RTVS venovala redaktorka Andrea Šuvadová:

Reportéri sa 20 rokov vydávajú do temných zákutí politiky, do vnútra sociálnych a ekonomických problémov, aby pomohli poškodeným osobám v boji za spravodlivosť. „Hovorím si často fíha, to je naozaj odvážne ísť do tých konfliktných tém. V tejto dobe, kde pravda je spochybňovaná, hľadať pozadie reálneho vývoja je dôležité a Reportérom sa to darí,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

Najkrajšie povolanie

„V rámci 20 rokov som zažil kadečo, to politické ovzdušie sa menilo a tlaky na vysielaciu štruktúru boli silné, stalo sa aj to, že nás na pol roka zrušili,“ spomína redaktor a moderátor relácie Reportéri Juraj Mravec.

„Všetky tie príbehy ukázali, čo sa vlastne okolo mňa deje, na jednej strane ma to desilo, na druhej strane to vytváralo obzor, kde to žijem a musela som sa s tým zmieriť, že život nie je len prechádzka rozžiarenou Moskvou, ako sme to na škole hovorili,“ skonštatovala bývalá redaktorka a moderátorka relácie Reportéri Katarína Začková.

„V Reportéroch som pracovala 15 rokov a každému vždy vravím, že je to najkrajšie povolanie, ktoré si človek môže vybrať. Častokrát vidíme, že tou reportážou niekomu pomôžeme. Bez obyčajných ľudí, by sme tú prácu robiť nemohli,“ upozornila bývalá redaktorka relácie Reportéri Lýdia Kokavcová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko