Na hlavný obsah

Július Hudáček sa rozhodol prehovoriť o svojom konci v Kladne

Kladno rozviazalo kontrakt s Hudáčkom po dvoch dňoch.

Július Hudáček sa rozhodol prehovoriť o svojom konci v Kladne
Na archvínej snímke brankár Július Hudáček. Foto: TASR - Milan Kapusta

Angažovanie a následné rýchle ukončenie spolupráce českého extraligového Kladna so slovenským hokejovým brankárom Júliusom Hudáčkom pre jeho minulosť v ruskej KHL spôsobilo počas posledného týždňa rozruch nielen v samotnom Česku, ale aj na Slovensku.

Bývalý slovenský reprezentant sa najskôr k vzniknutej situácii nevyjadroval, teraz sa však rozhodol poskytnúť svoje stanovisko, ktoré zaslal viacerým médiám a následne ho zverejnil aj na svojej oficiálnej facebookovej stránke.

Hnacím motorom k zmene názoru bola najmä jeho rodina a malé deti. „Pôvodne som chcel nad celou touto podivnou mediálnou kauzou mávnuť rukou. Ale po tom, čo prišla s plačom domov aj moja malá dcéra, som svoje rozhodnutie zmenil a rozhodol sa brániť,“ ozrejmuje svoje rozhodnutie 35-ročný hokejista.

V otvorenom liste taktiež uvádza, že vždy bol jednoznačne proti vojne na Ukrajine a nikdy verbálne, ani žiadnym iným gestom nevyjadril podporu ruskému režimu. Tvrdenia, ktoré hovoria o opaku, považuje za účelovú manipuláciu.

Útoky podľa neho prerástli z hokejového prostredia do celej spoločnosti a stali sa ukážkovým prípadom, ako je možné zničiť kariéru človeka a ukončiť mu pracovnú zmluvu, aj keď ju nijako neporušil.  

Okrem napísania otvoreného listu sa voči niektorým verbálnym útokom na jeho osobu plánuje brániť aj právnou cestou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport