Na hlavný obsah

Kapustová na strelnici opäť bezchybná, pripísala si ďalšie body. Víťazkou sa stala Francúzka Simonová

Slovenská reprezentantka obsadila 25. miesto.

Kapustová na strelnici opäť bezchybná, pripísala si ďalšie body. Víťazkou sa stala Francúzka Simonová
Zľava Justine Braisazová-Bouchetová, Julia Simonová a Ingrid Landmark Tandrevoldová. Foto: TASR/AP

Sobotňajšie (6. 1.) stíhacie preteky Svetového pohára v biatlone vyhrala Francúzka Julia Simonová s náskokom 18,9 sekundy pred krajankou Justine Braisazovou-Bouchetovou. Pódium doplnila Nórka Ingrid Landmark Tandrevoldová so stratou 44,4 s.

Slovenská biatlonistka obsadila v nemeckom Oberhofe fantastické 25. miesto a dosiahla tak svoje kariérne maximum. Na strelnici nezaváhala ani raz, trafila všetkých 20 terčov. To sa okrem nej podarilo už len dvom ďalším pretekárkam.

Simonová si pripísala premiérový triumf v prebiehajúcej sezóne a jubilejný desiaty individuálny v kariére SP. Braisazová-Bouchetová, ktorá dlho viedla, prišla o výhru na záverečnej stojke a po dvoch chybách aj o šancu natiahnuť víťaznú sériu na päť pretekov.

Do sobotňajšej stíhačky vyštartovala s náskokom 4,4 sekundy pred druhou zo šprintu Franziskou Preussovou a po dvoch čistých ležkách si udržala pozíciu. Poradie za ňou sa premiešalo. Na druhé miesto sa dostala z jedenástej pozície Švédka Elvira Öbergová, ktorá strácala 23,4 sekundy.

Na prvej stojke obe minuli štvrtý terč, čo využila ďalšia Francúzka Simonová a zo strelnice vybehla s desaťsekundovým mankom na líderku. Za ňou išli tesne za sebou jej krajanka Jeanne Richardová, E. Öbergová a Preussová.

Braisazová-Bouchetová dobehla na záverečnú položku s náskokom asi 15 sekúnd, no minula dva terče, Simonová iba jeden a dostala sa na čelo. Za nimi minuli aj ďalšie adeptky na triumf.

Simonová v záverečnom kole svoj náskok ešte zvýšila a pred Braisazovou-Bouchetovou vyhrala o 18,9 sekundy. Tretia skončila Tandrevoldová, ktorá v záverečnom kole predbehla viaceré súperky.

Kapustová predviedla štyri čisté položky a postupne sa posúvala na 34., 32., 29. a po druhej stojke už na 23. miesto. Po výbornom výkone preťala cieľ na 25. priečke a vylepšila si kariérne maximum o tri miesta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport