Na hlavný obsah

Nór Strömsheim vyhral stíhačku v Oberhofe, dosiahol prvý triumf v kariére

Vyšiel mu už piatkový šprint a štartoval z tretej priečky.

Nór Strömsheim vyhral stíhačku v Oberhofe, dosiahol prvý triumf v kariére
Nórsky biatlonista Endre Strömsheim. Foto: TASR/AP

Nórsky biatlonista Endre Strömsheim zvíťazil v sobotných (6. 1.) stíhacích pretekoch na 12,5 km na podujatí 4. kola Svetového pohára v Oberhofe a dosiahol prvý triumf v kariére.

Ďalšie pódiové miesta v nemeckom stredisku obsadili jeho krajania Sturla Holm Lägreid (+17,8 s) a Johannes Dale-Skjevdal (+36,4). Na čele celkového poradia sa udržal Johannes Thingnes Bö, ktorý skončil na 5. pozícii. Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.

Dvadsaťšesťročný Strömsheim vylepšil svoje maximum v SP, ktorým bolo druhé miesto v rovnakej disciplíne koncom minulého roka vo švajčiarskom Lenzerheide. Nórovi vyšiel už piatkový (5. 1.) šprint a štartoval z tretej priečky.

Po troch položkách bol stopercentný a mal takmer 30-sekundový náskok pred krajanom Johannesom Thingnesom Böom. Aj napriek dvom chybám v stoji bol po štvrtej streľbe prvý, ale len so šesťsekundovým náskokom pred Lägreidom, ktorý sa na medzičase na 11 km dostal do čela.

Strömsheim však potom nastúpil a už si nenechal vziať triumf. Nóri potvrdili v sobotu dominanciu a skončili na prvých piatich miestach.

Z najlepšej pozície vyštartoval do stíhačky víťaz šprintu Benedikt Doll z Nemecka, ale rovnako ako v Lenzerheide mu nevyšla streľba. Musel absolvovať až päť trestných okruhov a v cieli figuroval až na 12. priečke.

O 14.40 h bol v Oberhofe naplánovaný štart stíhacích pretekov žien na 10 km. Podujatie 4. kola SP v nemeckom stredisku uzavrú v nedeľu (7. 1.) štafety.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport