Na hlavný obsah

Muž z USA tvrdí, že ho krivo obvinili z krádeže v obchode. Vymáha milióny a doživotné nákupy zadarmo

V priebehu troch rokov žaluje reťazec už druhýkrát.

Muž z USA tvrdí, že ho krivo obvinili z krádeže v obchode. Vymáha milióny a doživotné nákupy zadarmo
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Roderick Jackson z amerického Texasu podal žalobu na reťazec Walmart. Tvrdí, že ho falošne obvinili z krádeže. Požaduje miliónovú náhradu škody a doživotné preplácanie nákupov v obchodnej sieti.

V roku 2021 ho podľa jeho slov krivo obvinili z krádeže v obchode v americkom štáte Nebraska a následne ho aj zatkli. Uviedol, že mu to spôsobilo „emocionálny stres a bolesť z policajných pút“. Na bizarný prípad upozornil český portál Novinky.cz.

V predchádzajúcom spore neuspel

V priebehu troch rokov zažaloval spoločnosť Walmart už druhýkrát, a to aj napriek tomu, že v predchádzajúcom prípade sudca jeho požiadavky zamietol s tým, že jeho nároky nie sú opodstatnené. Rovnaký výsledok sa očakáva aj teraz.

V prvom súdnom spore požadoval 100 miliónov dolárov (takmer 92 miliónov eur) ako náhradu škody a doživotné nákupy v reťazcoch Walmart zadarmo. V súčasnosti požaduje 175 miliónov dolárov (vyše 160 miliónov eur).

Reťazec Walmart poskytol americkému portálu Fox Business kópiu žaloby, z ktorej vyplýva, že sa takmer zhoduje s prvým prípadom.

Jackson tiež povedal, že jeho prípad posudzovali na základe predsudkov o rase a farbe pleti. Spoločnosť Walmart uviedla, že nesúhlasí so všetkými formami diskriminácie a naznačuje, že sa bude brániť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet